TIOR

Mobilier ca nou, dar vechi

Ţi-ai dori un aspect nou pentru locuinţa ta, dar nu ai un buget prea mare? Există întotdeauna soluţii de înnoire a casei, fără a aduce lucruri noi. În articolele precedente ţi-am vorbit, printre altele, despre reciclare, însă astăzi nu este unul dintre acele materiale. Astăzi vrem să îţi dăm idei pentru schimbarea aspectului locuinţei tale cu investiţii minime.

 

Cel mai probabil, va trebui să cumperi câteva cutii cu vopsea (poate chiar din culori diferite), materiale noi şi niţel autocolant.

 

Scaune vechi? Machiază-le!

 

Este vina scaunelor că se învechesc, dar dacă nu s-au stricat încă înseamnă că sunt de calitate şi că mai rezistă. Lucrurile bune de care te-ai plictisit nu trebuie aruncate, trebuie recondiţionate. Aşadar, dacă ai scaune vechi din lemn sau din metal care se ţin bine, dar nu îţi mai place aspectul lor tern, cumpără o cutie de vopsea cu o nuanţă plăcută şi o pensulă şi treci la treabă!

 

Tapiţeria nouă poate face minuni.

 

Dacă scaunele vechi au o tapiserie stricată, dar structura din lemn rezistă, recomandarea este aceeaşi: nu le arunca, recondiţionează-le. Este mai scump un scaun nou decât o cutie de vopsea, o bucată de burete şi o bucată de material şi rişti ca noul produs să fie mai slab din punct de vedere calitativ. Acest lucru este valabil şi în cazul fotoliilor, al canapelelor şi al banchetelor.

 

Minuni face şi autocolantul cu modele frumoase.

 

Masa aceea cu urme de căni şi pahare ude merită şi ea un chip nou. Curăţ-o bine, îmbracă-i blatul într-un colant cu model simpatic şi vopseşte-i picioarele. Acum, nici nu vei mai avea nevoie de faţă de masă, ci numai de câteva prosoape de bucătărie, atunci când serveşti masa.

 

Şi dulapurile vechi pot beneficia de un make-over.

 

Recondiţionarea dulapurilor se poate face prin mai multe metode. În primul rând, asigură-te că nu sunt defecte. În al doilea rând, treci la schimbarea chipului dulapului: îl poţi vopsi, însă pentru un aspect şi mai proaspăt, schimbă mânerele (poate alegi unele lucioase sau unele colorate). Pentru dulapurile deschise (fără uşi), este recomandat să dai rafturile jos, vopseşti spatele dulapului sau îl îmbraci în autocolant şi apoi aşezi rafturile înapoi. Uită-te la ele (foto 4, foto 5)! Arată foarte chic, nu-i aşa?

 

Vopseşte cu modele.

 

Vopseaua o vei găsi la cutie sau la tub (spray). Prin urmare, o poţi folosi pentru fundal sau pentru modele, executate cu sau fără şablon. Cele cu şablon ar trebui să arate cam aşa cum arată dulapul din ultima imagine încărcată în galeria foto de mai sus.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI