TIOR

Micile placeri

Trebuie să îți placă să petreci timp acasă, trebuie să îți placă și cum arată, și cum miroase, și energia care te întâmpină când pășești în căminul tău. Acest lucru depinde foarte mult de cum îți amenajezi locuința.

 

Pregătește-ți casa cu o zi înainte.

 

O zi bună începe de dimineață, dar se pregătește din seara dinainte. Fă curat în toată casa, aerisește (da, chiar dacă este frig) și așază ici-colo mici buchete de flori proaspete și parfumate: crini, levănțică, iasomie, frezii – nu le vei găsi în grădini, dar nu degeaba s-au inventat florăriile!

 

Mici bucurii pentru tine, dar și pentru casa ta.

 

Mergi la cumpărățuri și ia-ți câteva lucruri ca să îți aducă un strop de fericire: câteva cărți, un joc nou, un set de lumânări parfumate, o pătură nouă, călduroasă, bezele, cozonaci – orice te face pe tine să te simți mai bine! Nu este nevoie de investiții prea mari, ci doar de lucruri care să îți aducă un surâs pe buze.

 

Repară ceva.

 

Oricine are o ușa de la un dulap care nu se închide bine, o placă de gresie crăpată, o clanță care iese de la locul ei – repară câte ceva, câte un ceva pe săptămână, de exemplu, până când rămâi cu o locuință fără defecte.

 

Ține oamenii dragi aproape.

 

Invită-ți prietenii la un ceai fierbinte și o gogoșică sau la un joc de societate. Important este să știi că cei dragi sunt dispuși să petreacă timpul cu tine și la tine acasă și că și ei se simt confortabil la tine acasă.

 

Răsfață-ți animalul de companie.

 

Ia-i o jucărie nouă și petrece-ți timpul cu animalul tău de companie, arată-i afecțiune și împărtășește-i energia ta. Este fapt dovedit că animalele de companie, indiferent că sunt pisici, câini, papagali sau hamsteri, cresc buna dispoziție a oricui.

 

Nu ai nevoie de un avizier motivațional?

 

Îl poți crea din polistiren sau din placaj sau îl poți cumpăra gata făcut. Următorul pas este să îl umpli cu mesaje simpatice, cu mici fotografii cu cei dragi și imagini vesele, liste de cumpărături pe care să strecori, prin leuștean și cartofi "un kilogram de iubire" sau "afecțiune – un baton"

 

Scrie rețeta pentru fericire în zece pași.

 

Citește în fiecare dimineață o glumă nouă și bună, servește un mic dejun copios, mănâncă fructe între mese, răsfață-ți corpul într-un fel (fă o baie fierbinte, mergi la masaj sau roagă-ți partenerul să îți maseze puțin gâtul etc), uită-te la un episod din "Tom & Jerry" sau din "Seinfeld", mergi la cumpărături, fă exerciții timp de 15 minute.

 

Tu știi cel mai bine calea către fericirea ta, dar nu zice nimeni că trebuie să o ai pe toată deodată. Oferă-ți mici momente de bucurie până când reușești să ajungi în acel moment de fericire absolută, orice ar însemna ea. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI