TIOR

Mici proiecte de lucru manual pentru locuinta ta

Ce poate fi mai personal într-o locuinţă decât câteva decoraţiuni sau accesorii lucrate manual? Ştii că recomandăm cu orice ocazie să îţi laşi amprenta în propria locuinţă, iar de această dată îţi vom oferi şi câteva sugestii de ornamente şi accesorii personalizate pentru casa ta.

 

Explozie de culoare

 

Îţi aminteşti de orele de lucru manual din clasele primare? Întoarce-te în timp şi întreabă-te: cum ţi-ar plăcea să arate scaunul acela care acum este alb? Cum ai realiza orice tablou? Dacă ar fi să îţi zugrăveşti de unul (una) singur(ă) casa, cum ai colora-o?

 

Răspunsurile vor fi, cel mai probabil, aceleaşi: cu o tonă de culori! Scaunul ar fi pătat cu toate culorile posibile, tabloul ar fi cu asocieri nemaipomenite de culori (nori roşii, căţei albaştri, copaci cu tulpini roz şi coroana violet cu flori verzi şi aşa mai departe), iar casa ar fi, cel mai probabil, zugrăvită în fiecare cameră cu o altă culoare, una mai intensă decât cealaltă.

 

Oamenii mari nu au nici atâta creativitate, nici atâta curaj pentru a crea ceva atât de viu. Totuşi, ia-ţi inima în dinţi şi experimentează aceste apucături infantile pe un obiect mai mic din casa ta: măsuţa de cafea, o vază, un borcan pe care îl vei transforma într-un bol pentru bomboane sau... orice altceva. Exploatează toate culorile şi îndrăzneşte să îţi colorezi locuinţa şi, astfel, viaţa de zi cu zi.

 

Un perete vintage

 

Plachează unul dintre pereţi (de exemplu, unul din bucătărie sau de pe hol) cu plăci vechi de lemn. Cel mai probabil, acestea vor fi vopsite, iar vopseaua, ştim cu toţii, nu este un element etern. Nu contează dacă a sărit pe ici, pe colo, nu contează nici măcar dacă sub primul strat de vopsea se zăreşte un al doilea, contează numai să nu fie putrezite sau infectate cu diferiţi paraziţi (carii, de exemplu) şi să fie cât mai colorate.

 

Mobilier recondiţionat sau propriul „Transformer“

 

Lucrurile vintage au un aer personal şi intim, dar trebuie să le faci să fie şi eficiente şi să le adaptezi condiţiilor tale de viaţă, nu-i aşa? Aşa este. Pentru acest lucru, va trebui să nu „adopţi“ obiecte vintage doar de dragul istoriei, ci să le şi... ajuţi să se transforme în ceva util. Un birou vechi va trebui, probabil, reparat, ca să nu îşi mai scape sertarele pe jos la fiecare pas. Pentru a-l deplasa mai uşor şi a-l ajuta să nu se crăcăneze când îl muţi dintr-un colţ al camerei într-altul, îi poţi pune rotiţe.

 

O fereastră vintage o poţi fixa în perete, iar în fiecare ochi de geam ori fixezi câte o fotografie dintre cele mai dragi, ori fixezi o oglindă – din nou, trebuie să fie şi util, nu doar drag.

 

Lucrări artistice corespunzătoare

 

Dacă tot alegi să îţi înfrumuseţezi casa cu un element artistic, atunci alege unul pe măsura locuinţei tale, iar aici ne referim şi la dimensiuni, dar şi la stilul în care este realizată respectiva operă de artă.

 

Te-ai putea descrie ca fiind o persoană „într-o ureche“? Foarte bine, alege un tablou trăznit sau o sculptură nonconformistă – astfel, te va şi bucura alegerea făcută, iar artistul care îţi fa crea acest suvenir al existenţei lui te va aprecia şi pentru omul care eşti, nu numai pentru suma oferită pentru acest dar lumesc.

 

Dar ştii ce ar fi şi mai bine? Să creezi chiar tu acest tablou, acea sculptură sau acel desen mural pe care ţi-l doreşti! Să fie DIY pâna la capăt,nu? 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI