Michael Young

11-04-2016 / Blog amenajari locuinte

Se vorbeşte neîncetat de design, trend, stiluri şi curente noi şi totodată, despre regretul faţă de trecut şi artiştii din varii domenii artistice care se sting treptat, treptat. A fost un început de an în care mari artişti ai diverselor scene s-au stins neaşteptat, din lumea muzicii, filmului, teatrului, arhitecturii şi a suratelor lor.

Dar ca să schimbăm direcţia tactică de abordare a subiectului prezentat astăzi (urmând să se continue într-o serie pe aceeaşi temă) şi să mergem într-un sens pozitiv, m-am gândit să încercăm să descoperim sau redescoperim, artiştii contemporani şi nu numai, pentru a aprecia din timp contribuţia acestora în lumea fascinantă a designului.

Aleg astăzi, aleatoriu, un artist tânăr care şi-a extins mult domeniul de activitate, design industrial - MICHAEL YOUNG.

Născut în Anglia, absolvent al Kingston University, acesta şi-a desfăşurat activitatea mai întâi local, ca ulterior să-şi deschidă studiouri de design în Islanda, Taiwan şi acum Hong Kong. În realizarea produselor unice realizate după designul sau a utilizat tehnologia avansată a ţărilor în care a ales să-şi continue demersul artistic.

O varietate mare de produse poartă semnătura lui Michael Young, fie că vorbim de ceasuri de mână, biciclete, muzică, mobilă, căşti audio, veselă, genţi şi corpuri de iluminat.

Lucrările sale au fost expuse în cele mai renumite muzee din lume: Pompidou, Louvre din Paris, Design Museum în Londra şi diverse expoziţii în Kyoto, Hong Kong, Milan, Paris şi Belgia.

În anul 1997, Terrance Conran îl numea cel mai influent designer al momentului.

De atunci, Michael Young a continuat să câştige numeroase distincţii în domeniu: Red Dot (2009, 20010, 2012), Tokyo Good Design Award (2011) , Eurobike Awards ( 2008 ).

A lucrat pentru companii ca: Scavolini, Coca - Cola, Bacardi, Giant Bicycles, Georg Jensen şi Trussardi.

arh. Raluca Popp Niculica

MOKA STUDIO DESIGN

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.