TIOR

Mezaninul sau cum sa amenajezi inteligent spatiul liber

Ce se poate afla mai sus de parter, dar mai jos de un posibil etaj? Un spațiu intermediar ce poartă numele de mezanin. Locuințele mici se pot folosi de acest etaj suplimentar pentru a a-și mări vizual locul de desfășurare a diverselor activități. Să vedem cât de îndemânatici putem fi în amenajarea locuinței.


Mezaninul poate fi amenajat sub formă de dormitor, birou, biblioteca sau orice spațiu pe care ți l-ai dori în locuință, dar nu mai ai loc unde „să-l pui”. Sunt atâtea posibilități.


Utilizarea inteligentă a spațiului


Un cămin cu prea puțin spațiu poate încorpora în designul său un mezanin. Ideea este ideală pentru amenajarea unui living la parter și o continuitate a acestuia la etajul intermediar. Mezaninul poate fi construit deasupra băii și a holului. Astfel rezolvi problema spațiului cu stil.


Mezanin chic


Reamenajarea unei locuințe poate avea în vedere imaginarea unei conexiuni vizuale a spațiului de locuit. Acest aspect interesant poate fi creat prin înlocuirea unor balustrade opace cu unele din sticla transparentă. La fel de bine poți alege balustrade din lemn, orizontale, însă acestea prezintă o zonă expusă pericolelor. Cei mici, cu siguranță, nu ar avea acces acolo sus.


Avem un pont numai bun de pus în aplicare: pereții negri creează o atmosferă elegantă. Ce părere ai? Dacă, în schimb, ești atras de o perspectivă contemporană a mezaninului, alege inserții de lemn care să delimiteze spațiul.


Sticlă pentru mezanin


Utilizarea excesivă a sticlei în proiectele de home design, aduce un aer futurist. Este recomandat să fie completată de linii elegante și elemente decorative de culoare albă. Balustradele din sticlă de la mezanin permit pătrunderea razelor soarelui în casă. Este un mod creativ de iluminare a spațiului. Adaugă piese moderne de moblier, iar atmosfera creată va fi una jovială.


Dormitorul de sus


Îți poți imagina un dormitor la mezanin? Fie că alegi ca spațiul să fie delimitat de porțiuni din materiale transparate, fie opace, știi că astfel vei putea schimba atmosfera spațiului de locuit. Balustradele din sticlă păstrează totuși un design modern și o conexiune vizuală cu restul încăperii. Libertate sau intimitate, ce alegi?


Spații mici, dar înalte


Pe lângă maximizarea spațiului, un pat plutitor aduce confortul la un alt nivel. Iar acest nivel poatră numele de „mezanin”. O după-amiază leneșă îți va aminti mereu că ai avut o decizia inspirată. Mini-dormitorul de la mezanin îți oferă clipele de liniște și odihnă de care ai nevoie.


Un mezanin atent planificat poate adăuga câțiva metri pătrați de spațiu util locuinței tale. Tu cum ai amenaja un mezanin?


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI