TIOR

Mese si veioze – cuplul perfect

Cum alegi lampa perfectă pentru o măsuţă sau comoda potrivită pentru o veioză? Este important ca toate cuplurile de acasă de la tine să fie fericite, aşadar va trebui să te orientezi cu grijă la potrivirea decoraţiunilor. Pe lângă sfaturile scrise de mai jos, îţi recomandăm să analizezi şi imaginile pe care ţi le-am pregătit în galeria foto, pentru a vizualiza mai bine conceptele şi pentru a vedea şi cum se potriveşte fiecare detaliu cu restul încăperilor.

 

Comodă modernă + lămpi din lut

 

Pentru că am tot discutat despre contraste, acesta este unul dintre cele mai întâlnite şi mai plăcute: contrastul între modern şi tradiţional – tradiţionalul fiind reprezentat fie de texturi, fie de obiecte vintage, fie de modele şi fie de obiecte lucrate manual.

 

Totuşi, nu spune nimeni că aceste obiecte ce reprezintă tradiţionalul trebuie să fie plicticoase sau urâte. Vei vedea în a doua imagine din galerie că lămpile sunt colorate în aşa fel încât să se asorteze covorului din încăpere.

 

Măsută din bambus + lampă din ceramică

 

Poate că la primul gând nu ţi-ar plăcea această idee, însă dacă iei în considerare faptul că au texturi asemănătoare, că suprafeţele sunt fine şi uşor lucioase, atunci vei vedea că se potrivesc. Culoarea lămpii o vei alege în funcţie de celelalte elemente din cameră, fiind recomandat ca obiectele din lemn (mai ales cele din bambus) să fie păstrate cu nuanţele naturale.

 

Masă vintage + lămpi transparente din sticlă

 

Masele din lemn masiv sau cele care arată astfel sunt din ce în ce mai căutate pentru aspectul lor uşor învechid. În cazul unei mese vintage, este nevoie fie de o lampă vintage, fie de ceva foarte discret, care să pună masa în valoare: o veioză din sticlă transparentă şi cu un abajur simplu, cu un aspect cât mai simplificat şi mai apropiat de natural.

 

Comodă colorată + veioză asortată

 

Desigur, ai putea ca unei comode colorate viu să îi alături o veioză uni, simplă, discretă, care să se potrivească nuanţei peretelui, însă ar arăta şi mai bine dacă ai găsi o veioză care să aibă măcar baza colorată într-una dintre nuanţele comodei.

 

Măsuţă rotundă + lampă robustă

 

De obicei, în living se aşază o măsuţă rotundă. Nici noi nu ştim de unde până unde, dar măsuţele rotunde par să îşi facă loc în toate locuinţele. În cazul în care şi tu alegi pentru locuinţa ta o măsuţă rotundă, alege o lampă robustă, una care să fie şi colorată şi care să arate că nu se lasă intimidată de forma plină a măsuţei.

 

Consolă discretă + sfeşnic

 

Pentru spaţiile înguste, este recomandat să alegi o măsuţă sau o comodă îngustă şi simplă, însă tocmai pentru că spaţiul respectiv este îngust are nevoie de corpuri de iluminat: un sfeşnic înalt şi elegant sau o veioză suplă ar trebui să se potrivească numai bine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI