Merg bine impreuna – albastru + alb

15-05-2014 / Blog amenajari locuinte

Majoritatea persoanelor preferă să aibă locuinţa amenajată în cât mai puţine culori; dacă eşti dintre acestea, iată câteva sugestii de amenajări interioare care te vor ajuta să te joci cu nuanţe şi culori aşa încât să îţi amenajezi o locuinţă demnă de a intra în reviste de amenajări de interioare pentru case.

 

Vopseşte mobilierul

 

Vopseşte mobilierul din lemn sau din metal cu alb şi albastru (o nuanţă deschisă şi pastelată de albastru). Poţi face asta în cazul scaunelor de bucătărie, de exemplu, şi le poţi alterna pentru un aspect uşor dinamic – totuşi, nu alege mai multe nuanţe de albastru; două culori sunt de ajuns.

 

Orice lucru îşi poate schimba chipul: cu lac, cu vopsea, cu diferite ornamente, cu huse, cu orice – variante există întotdeauna.

 

Alege un covor cu model

 

Dacă alegi mobilier uni, poate nu ar fi rău să alegi accesorii cu diferite ornamente sau imprimeuri. De exemplu, alege o bibliotecă albă, zugrăveşte pereţii în alb cu o nuanţă foarte, foarte uşoară de albastru, canapeaua din living alege-o într-o variantă de bleumarin, iar apoi alege tu un covor cu imprimeu albastru – poate chiar să împletească mai multe nuanţe de albastru şi poate chiar să strecoare şi un strop dintr-o altă culoare.

 

Acum singura întrebare care mai rămâne este: alb cu model albastru sau albastru cu model alb? Desigur, va trebui să alegi nuanţa potrivită pentru fiecare cameră, indiferent că este vorba despre bucătărie, dining, dormitor sau living – ca să nu mai spunem de baie, care, de obicei, este amenajată în nuanţe de albastru.

 

Foloseşte nuanţa potrivită

 

Am notat în diferite rânduri şi diferite articole că fiecare culoare are o infinitate de tonuri şi de nuanţe, care se obţin prin combinarea culorii pure cu diferite cantităţi de gri, alb, negru sau culori create prin combinarea albastrului cu alte culori primare şi ne referim aici la violet şi verde.

 

Atenţie însă, proporţia din cealaltă culoare, oricare ar fi ea, nu trebuie să fie mai mult decât jumătate din cantitatea de albastru. În plus, poţi apela întotdeauna la nonculori (negru, gri) sau la culori neutre. 

 

Îmbină-le frumos

 

Am zis încă de la început că alb şi albastru merg bine împreună: albul oferă luminozitate, albastrul reprezintă libertate, inteligenţă şi serenitate. Trebuie să existe în fiecare cameră elemenete simple, care să aibă numai o culoare (numai alb sau numai albastru, în orice nuanţă), dar trebuie să existe şi elemente decorative care să îmbine cele două culori.

 

De exemplu, poţi alege vaze pentru flori proaspete sau ghivece pentru plante de interior, iar aceste vase să fie albe, decorate cu albastru. Apoi, pentru canapeaua ta în culoarea cerului azur, alege câteva pernuţe decorative cu imprimeu bicolor, şi aşează pe spătar o pătură într-o altă nuanţă de albastru.

 

Tablourile pot fi alte ajutoare de încredere pentru atunci când trebuie să armonizezi culorile dintr-o cameră, mai ales că sunt atât de diverse şi atâţia artişti dispuşi să lucreze şi tablouri la comandă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.