TIOR

Masuratori cheie pentru amenajarea unui dining perfect

Noi am mai discutat despre amenajarea unui dining în interiorul unei locuinţe. Bineînţeles, totul depinde de dimensiunile locuinţei tale, însă va trebui să îţi amenajezi cu grijă spaţiul. Cine ştie? Poate dacă tot măsori totul cu atenţie, vei putea să amenajezi un dining perfect chiar şi într-un spaţiu micuţ sau într-o cameră cu dublă utilitate.

 

Ideal ar fi să ai o cameră numai pentru amenajarea diningului.

 

Bineînţeles că aşa este cel mai bine: fiecare cameră cu scopul ei, pentru a şti exact de cât spaţiu dispui. În cazul în care, totuşi, nu ai suficient spaţiu în locuinţa ta pentru amenajarea unui dining într-o cameră separată, ia în considerare amenajarea unui spaţiu corespunzător într-o parte din altă cameră (living, birou sau bucătărie), delimitat de pereţi cu jumătate de înălţime, cu draperii sau numai după conceptul de amenajări interioare.

 

Proporţii, pentru un dining tradiţional

 

Un dining tradiţional presupune simetrie şi respectarea proporţiilor. În acest sens va trebui să alegi o masă relativ masivă, cu scaune pe măsură, dar va trebui să alegi modelele potrivite. Totul trebuie raportat la dimensiunile camerei, iar accesoriile şi ornamentele, raportate la dimensiunile mobilierului. Exemplul din prima imagine din galeria foto ar trebui să îţi fie de ajutor în această privinţă.

 

Un dining contemporan, diferenţe de proporţii

 

O masă discretă şi scaune la fel de discrete ar trebui să fie un început promiţător pentru amenajarea unui dining în stil contemporan. Următorul pas este să alegi obiecte de decor şi accesorii cu aspect impunător: un tablou foarte mare sau perdele cu textură bogată, o vază mare colorată (dar nu cu model bogat) sau un ghiveci cu un ficus sau un filodendron crescut frumos aşezat în colţul camerei sunt idei bune pentru completarea unui decor amenajat în stil contemporan.

 

Un dining open space, în stil urban

 

Şi într-o locuinţă de tip open space poţi amenaja o zonă dedicată diningului: nu ai nevoie de camere separate pentru zone cu scopuri diferite. Din nou, imaginile din galeria foto vor fi sugestive în acest sens: foto 3 şi foto 4.

 

Un dining în legătură cu bucătăria

 

Are destul de mult sens ca diningul să aibă legătură cu bucătăria, căci în bucătărie se pregăteşte mâncarea, iar în dining se serveşte. Prin urmare, poţi sparge un perete fie în întregime, pentru a trece în bucătărie, fie numai jumătatea superioară a acestuia pentru a pasa platourile dintr-o cameră în alta prin acest loc.

 

Iar despre scaune...

 

Despre scaune am tot discutat, dar am avut şi acest articol dedicat scaunelor pentru dining. O investiţie bună presupune scaune potrivite mesei, dar şi înălţimii tale şi, înainte de toate, un grad de confort sporit.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.62 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI