TIOR

Masuratori cheie pentru amenajarea locuintei tale

În locuinţa ta, indiferent dacă este un apartament sau o casă, trebuie să aibă loc toate obiectele de care ai avea nevoie pentru desfăşurarea acţiunilor zilnice. Prin urmare, trebuie să măsori cu atenţie fiecare cameră înainte de a o amenaja, aşa încât să poată încăpea aici toate lucrurile tale.

 

Să luăm încăperile pe rând...

 

În bucătărie...

 

Vei avea nevoie de spaţii de depozitare, precum şi de o suprafaţă de lucru şi o zonă unde să iei masa. De asemenea, va trebui să iei în calcul dimensiunile electrocasnicelor din bucătărie şi, în funcţie de spaţiul disponibil, poate amenajezi un mini bar sau o insulă multifuncţională.

 

Masa şi scaunele trebuie să fie direct proporţionale cu dimensiunile bucătărie (înălţime, lăţime, lungime): cu cât bucătăria este mai puţin spaţioasă, cu atât masa trebuie să fie şi ea mai mică, şi scaunele la fel, până la punctul în care ai putea lua în calcul masă şi scaune pliabile sau rabatabile.

 

În baie...

 

Se aplică aceeaşi regulă: în funcţie de dimensiunile băii, vei alege şi dimensiunile vaselor din sala de baie (chiuveta, vasul de toaletă şi cada), precum şi mărimea eventualelor spaţii de depozitare, dacă acestea îşi găsesc loc aici. În a doua imagine din galeria foto, de exemplu, este ilustrată o sală de baie nu foarte spaţioasă, dar simplă, practică şi plăcută vederii.

 

În dormitoare...

 

Este clar ce trebuie măsurat în dormitor, da? În primul rând, dormitorul, pentru a vedea cât spaţiu ai. În al doilea rând, se vor măsura paturile care îţi plac şi îl vei alege pe cel care se potriveşte cel mai bine în camera de mobilat, luând în calcul faptul că s-ar putea să îţi doreşti şi un şifonier, poate şi o comodă şi un fotoliu sau un balansoar. Mai multe despre amenajarea dormitorului poţi citi aici.

 

În living...

 

În living lucrurile se complică puţin în funcţie de cât spaţiu ai disponibil şi de ce anume vrei să faci cu el: dacă toată camera va fi living sau dacă vei amenaja şi un spaţiu pentru birou sau o zonă unde să serviţi masa în familie.

Fiecare obiect în parte trebuie măsurat dinainte de a-l cumpăra, iar cele făcute la comandă ştii deja că trebuie să le faci în raport cu încăperea unde vor fi aşezate, pentru a nu risca să nu îţi încapă pe uşi ori să îţi aglomerezi livingul într-un mod neplăcut.

 

Pe hol...

 

Ia în calcul instalarea unor spaţii de depozitare şi pe holurile casei tale, mai ales dacă în această casă locuieşte o familie, nu numai o persoană. De asemenea, trebuie să te gândeşti că "acasă" nu este doar un loc cu mobilă şi accesorii, ci un loc cu personalitate, un spaţiu amenajat după chipul şi asemănarea celor care locuiesc aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI