TIOR

Mai simplu, mai putin, mai bine

Fie că te muți într-o locuință mai mică sau doar ai nevoie de ceva spațiu în plus, din când în când trebuie să arunci din lucruri. Cum le sortezi? Cum te asiguri că nu arunci nimic din ce îți poate trebui la un moment dat? Cum să nu arunci nicio amintire dragă în mijlocul furiei care te face să arunci totul? 
 
Colecții și suveniruri 
 
Când trebuie să renunți la o parte din lucruri, este recomandat să începi cu lucrurile pe care îți este cel mai greu să le abandonezi. Acestea sunt, de regulă, părți ale persoanei: lucruri pe care le-ai adunat în timp, în care ai investit sentimente, resurse și speranțe – cum ai putea să începi să arunci din ele? 
 
Cel mai drastic mod în care să faci acest lucru ar fi să ceri ajutorul unei persoane apropiate care să trieze pentru tine lucrurile utile și să te ajute să le împachetezi, astfel încât să nu trișezi și să nu mai adaugi alte obiecte în cutiile de păstrare. 
 
O altă variantă este un pragmatism acut: va trebui să îți pui întrebări precum "Cât de mult îmi va lipsi acest obiect?", "Este acest obiect legat de amintiri plăcute?", "Este util pe termen lung?". 
 
Fotografii de familie 
 
Fotografiile de familie sunt, de obicei, în grămezi. Pentru că fiecare membru al familiei vine cu pozele dragi lui și cu altele pe care le-a colecționat de la persoane cunoscute și/sau îndrăgite. 
 
În primul rând, asigură-te că în fiecare fotografie există minimum o persoană cunoscută. În al doilea rând, oferă dublurile persoanelor care sunt pozate acolo. 
 
Apoi, alege fotografiile preferate, creează cu ele un singur album, iar pe restul așază-le într-un container de plastic ce le va proteja de umiditate, praf și alți factori dăunători. 
 
Garderobă, garderobe 
 
Cu hainele este o poveste foarte complicată. Deschizi dulapul și întâlnești acele câteva perechi de pantaloni și acele câteva bluze pe care le îmbraci regulat – pe acelea, clar, le vei păstra. 
 
Apoi, cotrobăi prin restul hainelor: uite, primul costum de școlar, hainele pe care le-ai purtat când ți-ai cunoscut cel mai bun prieten, hainele pe care le-ai purtat la prima întâlnire, cămașa primită de la unchiul preferat, hainele pe care le-ai purtat la nuntă... toate au poveștile lor și cer, îndrăznețe, să fie păstrate. 
 
Toate hainele care nu îți mai vin, indiferent că sunt prea mari sau prea mici, trebuie aruncate. Dacă nu te poți despărți permanent de ele, încearcă să le oferi cuiva drag pe care îl revezi ocazional, astfel încât să îți revezi și hainele, fără ca acestea să mai ocupe loc la tine în dulap. 
 
Piese de mobilier 
 
De obicei, susținem proiectele de recondiționare și repararea pieselor de mobilier. Totuși, dacă trebuie să te muți într-un spațiu mai mic, va trebui să renunți și la unele piese de mobilă. 
 
În aceste condiții, alegerile ar trebui să fie simple: obiectele cu cele mai multe defecte, cele cu cele mai puține spații de depozitare și obiectele mult prea masive sau prea grele trebuie să dispară. Du-le undeva la țară, donează-le unei familii într-o situație precară sau aruncă-le pur și simplu. 
 
Instrumente, ustensile, piese de schimb pentru acestea 
 
În bucătărie, în baie, în atelier și în garaj – zone în care se strâng continuu tot felul de lucruri și de componente de lucruri mai mult sau mai puțin folositoare. 
 
Tot ce s-a stricat sau ce nu ai folosit de mai mult de un an trebuie să dispară. Nici în bucătărie nu trebuie să colecționezi toate farfuriile primite (mai ales cele din care ai mai puțin de 2 exemplare), nici toate
borcanele: acestea se vor strânge întotdeauna. Prin urmare, când te muți într-un spațiu mai mic, ia cu tine numai strictul necesar și obiectele care sunt în stare cât mai bună. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI