TIOR

Mai putini pereti, mai multa deschidere

În special pentru persoanele claustrofobe şi pentru cele care preferă, pur şi simplu, să cuprindă cât mai multe lucruri în raza vizuală, cuvintele „open space” sunt o încântare. Analizează imaginile din galeria foto, citeşte-ne articolul şi ia în considerare şi această idee atunci când îţi vei reamenaja locuinţa.

 

Mai puţin perete

 

Pentru avea impresia că ai mai mult spaţiu, poţi să nu construieşti toţi pereţii interiori sau să îi spargi pe cei care nu sunt pereţi de rezistenţă. Astfel, spaţiile sunt delimitate, dar continuă impresia spaţiului liber şi deschis. Deci... „mai puţin” perete înseamnă şi deschiderea spaţiului de locuit.

 

Mai puţini pereţi

 

Există case, asemeni celei din galeria foto, care au mai mulţi stâlpi de rezistenţă şi mai puţini pereţi. Astfel se creează conceptul de open space, pe care îl poţi amenaja în fel şi chip, care este mai uşor de curăţat, căci sunt mai puţine colţuri, mai puţine locuri unde să se ascundă praful sau părul care cade de pe animalele de companie.

 

Culori mai deschise

 

Culorile deschise au acest dar de a deschide şi de a lumina orice spaţiu în care sunt folosite pentru amenajare. În acelaşi timp, culorile deschise sunt uşor de asortat între ele: de exemplu, pastelurile se pot asocia după bunul plac, iar dacă ai şi câteva elemente (accesorii sau piese de mic mobilier) într-o culoare care se regăseşte şi în restul camerei, dar într-o nuanţă mai închisă.

 

Mai multe oglinzi

 

Oglinzile au acelaşi dar ca „jumătăţile” de pereţi: ideea de deschidere a spaţiului, chiar şi numai la nivelul de idee, ajută la destinderea individului. În plus, ar trebui să placă oricui să se privească: oamenii sunt frumoşi şi trebuie să vadă lucrul acesta cu orice ocazie.

 

Apoi, un perete unde sunt aşezate mai multe oglinzi de diferite forme şi dimensiuni poate crea ideea unor portaluri către alte lumi, către lumi magice unde poţi scăpa de toate gândurile stresante din viaţa de zi cu zi – ai nevoie doar de o scuză, de oglinda potrivită, cu o ramă sugestivă care să te ducă departe.

 

Mai puţine lucruri la vedere

 

Pentru a avea impresia că există mai mult spaţiu, ar trebui şi să păstrezi un aspect cât mai simplu al casei în care trăieşti. În special dacă spaţiul disponibil între pereţii casei tale este unul relativ restrâns, este recomandat să alegi lucruri fără prea multe ornamente şi cât mai puţine decoraţiuni exterioare. De asemenea, este indicat să păstrezi cât mai bine curăţenia, aşa încât să nu ai niciodată impresia unui spaţiu aglomerat sau sentimentul acela de asfixiere, acea angoasă.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI