TIOR

Mai mult decat un hol

Adesea, holul unei case nu este folosit la potenţialul său maximum, însă acest lucru ar fi bine să se schimbe, pentru ca tu să ai o casă mai plăcută, mai organizată, mai spaţioasă. Aşa cum notăm de fiecare dată când discutăm despre organizarea spaţiilor de depozitare vom spune şi de data aceasta: fiecare centimetru trebuie exploatat la maximum.

 

Holul-bibliotecă

 

Bineînţeles, vor exista întotdeauna oameni care nu vor să aibă atât de multe cărţi în casă, iar pentru aceştia sunt celelalte sugestii.

 

Pentru cei care iubesc cărţile atât de mult încât şi-ar dori să locuiască într-o casă făcută din cărţi, tapetată cu cărţi şi cu mobilier din cărţi, avem această recomandare: profită de spaţiul din hol pentru a mai aşeza aici câteva rafturi pentru cărţi pe care le ai deja sau le vei cumpăra ulterior. Ideal ar fi să găseşti şi un sistem de fixare a cărţilor pe rafturi, aşa încât să fie evitat orice fel de accident (în caz de cutremur, de exemplu, cărţile să nu se răstoarne peste oamenii sau animalele de companie din casă).

 

Dulapuri fixate pe pereţi

 

Alege câteva dulapuri nu prea late pentru a le fixa imediat lângă perete (nu face risipă de centrimetri, căci fiecare obiect nelalocul lui va ieşi în evidenţă într-un mod negativ). Pe acestea le vei putea fixa la diferite înălţimi, le vei putea asorta cu diferite accesorii şi ornamente, le vei putea alege cu diferite modele şi culori – totul depinde de spaţiul disponibil şi de gusturile celor care locuiesc în această casă.

 

Cu cât holul este mai mic, cu atât ar fi mai bine ca orice piesă de mobilier şi orice accesoriu să fie în culori mai cuminţi, nuanţe cât mai apropiate de culoarea pereţilor sau a podelei.

 

Holul-galerie

 

Dacă nu ai foarte mult spaţiu pe hol, dar vrei totuşi să îl decorezi cumva, poţi să îl transformi într-o galerie foto, într-o galerie cu veselă de colecţie, într-o galerie de tablouri şi aşa mai departe. Tu vei şti mai bine, cu siguranţă, ce anume vrei să expui pe fiecare hol din locuinţa ta.

 

Birou personalizat într-un hol spaţios

 

Există în locuinţa ta un hol ceva mai spaţios şi mai puţin utilizat? Perfect! Amenajează-ţi aici un birou pentru lucrul de acasă sau un mini atelier pentru proiectele handmade. Astfel, vei fi întotdeauna la curent cu ce se întâmplă acasă, dar vei avea şi un spaţiu numai al tău pentru preocupările care au nevoie de concentrare şi un oarecare grad de izolare.

 

Holul-dressing

 

Întotdeauna vei avea nevoie de haine, dar poate nu ai cel mai spaţios dormitor sau poate pur şi simplu ai nevoie de un soi de dressing în afara dormitorului. În ultima imagine din galeria foto vei vedea un astfel de hol optimizat pentru depozitarea ordonată a articolelor vestimentare şi de încălţăminte care au nevoie de un spaţiu deosebit.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI