TIOR

Mai arunca din ele

Este bine ca, din când în când, să mai eliberezi câte puţin spaţiile de depozitare: mai aruncă din obiectele care îţi încarcă locuinţa inutil şi fă loc pentru altceva; „altceva“ poate însemna mai mult spaţiu de joacă, de dans sau pentru alte activităţi  sau, de ce nu, mai mult spaţiu pentru obiecte noi. Oricum ar fi, este bine să mai arunci din obiectele pe care le-ai adunat în jurul casei şi care nu fac decât să te împiedice şi să îţi complice existenţa.

 

Pas cu pas

 

Când începi să sortezi lucrurile, ia-o treptat: nu răscoli casa întreagă pentru ca apoi să sortezi lucrurile şi apoi să fie absolut necesar să faci curat. Nu, începe cu un dulap, termină acolo, continuă cu o cutie, termină şi cu ea, continuă cu o debara (şi acolo ocupă-te de fiecare raft şi fiecare lădiţă în parte), termină şi cu ea... şi tot aşa, ai înţeles. Iar în tot acest timp... ţine câte un sac de gunoi în apropiere.

 

Despre amintirile altora

 

De ce ai păstra amintirile altora? Locuiţi împreună sau te-au rugat să le păstrezi tu până peste un an când vor avea propria locuinţă şi, deci, spaţiul necesar depozitării acestora? Dacă răspunsul este „nu“ pentru ambele variante, atunci nu ai niciun motiv să te ţii de aceste obiecte – aruncă-le!

 

Nu te încărca cu povara amintirilor altora, doar le ai şi tu pe ale tale! Iar dacă nu le ai, cu siguranţă nu este prea târziu să ţi le faci.

 

Cât timp se păstrează lucrurile?

 

Sunt lucruri pe care trebuie (ceva din fiinţa ta îţi spune că trebuie, nu scrie nicăieri) să le păstrezi cât mai mult timp şi lucruri pe care nu are rost să le ţii mai mult de câteva zile sau săptămâni, după caz.

 

De exemplu, felicitările primite de ziua ta, invitaţiile la nuntă sau mărturiile de la botezul copilului unuia dintre prieteni – este drăguţ să le priveşti din când în când şi să îţi aminteşti de cei care te apreciază – este bine să ştii că eşti apreciat.

 

Totuşi, acestea trebuie sortate periodic până când nu mai rămân decât câteva dintre cele mai importante: mărturia de la botezul copilului tău sau al fratelui tău, invitaţia înrămată la propria nuntă etc.

 

Suveniruri mult prea mari

 

Suvenirurile masive – proiectul de la geografie al copilului (indiferent ce notă a primit pentru el), de exemplu, sau trofeul pentru cel mai rapid mâncător de plăcinte sau cine ştie ce alt suvenir care ocupă jumătate de cameră – nu prea ar trebui să aibă viaţă lungă în interiorul locuinţei tale.

 

Dacă nu locuieşti într-un palat (şi câţi dintre noi se pot mândi astfel?), îţi aglomerezi zadarnic casa cu obiecte care nu au o valoare economică sau emoţională.

 

Suveniruri negative

 

Din când în când, facem această greşeală: păstrăm lucruri care ne întristează. De exemplu, dacă îţi cureţi toate dulapurile, probabil vei găsi un maimuţoi de pluş de la una dintre iubirile tinereţii care te-a trădat într-un fel sau altul sau măcar o eşarfă neagră pe care ai purtat-o când ţi-ai condus mult iubita bunică pe ultimul drum... Lucrurile acestea trebuie să dispară, nu crezi?

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI