TIOR

Lumina vintage

Lumină vintage? Cum vine asta? Îţi spunem de îndată... Lumina nu poate fi cu adevărat veche, dar poate crea atmosferă retro cu ajutorul decoraţiunilor potrivite, mai ales dacă alegi şi corpurile de iluminat potrivite. Despre cum se potrivesc corpurile vintage de iluminat cu diferite locuinţe şi diferite piese de mobilier vom discuta astăzi, chiar acum.

 

Ce fel de corpuri de iluminat?

 

Corpurile de iluminat sunt pentru perete sau pentru tavan; în funcţie de dimensiunile camerei tale, dar şi de gusturile proprii, vei alege produsele de iluminat potrivite. Dacă sunt vintage sau sunt noi, dar au un aer retro, s-ar putea să fie mai bine să alegi din cele pentru tavan sau veioze de masă, însă astfel de decizii le vei lua la faţa locului.

 

De asemenea, s-ar putea să fie mai bine ca obiectele de iluminat să fie cu pereche dacă sunt din acestea cu aspect vintage, pentru a nu crea un dezechilibru estetic în camera unde sunt aşezate.

 

Cum sunt pereţii?

 

Pereţii trebuie să fie ori foarte, foarte simpli, ori cu un tapet cu model retro, aşa încât să completeze prezenţa "felinarelor". De asemenea, pereţii pot fi vopsiţi şi cu vopsea lavabilă din aceea cu aspect mat şi textură aproape catifelată ori cu aspect "prăfuit", căci oricum astfel de nuanţe sunt la modă.

 

Cum este mobilierul?


Mobilierul poate fi modern sau chiar minimalist sau să aibă o tentă exotică, poate fi clasic, vechi şi recondiţionat, nou şi creat în orice stil îţi doreşti; adică poate fi ori cu aspect vintage şi el, ori cu aspect modern – ori amenajezi toată camera în stil vintage, ori combini elementele diferitelor perioade şi de alegi cu o cameră eclectică, fără a putea greşi cu ceva.

 

Ce fel de ornamente mai alegi?

 

Aici discutăm despre tablouri şi vaze sau orice alte detalii vrei tu să adaugi camerei. Desigur, ar fi bine ca detaliile acestor obiecte să fie asortate corpurilor de iluminat, fie ca nuanţe, fie ca modele, însă poţi combina ideile vintage cu cele ale modernismului şi, din nou, aspectul eclectic îţi va înfrumuseţa casa; îmbină-le cu încredere!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI