TIOR

Lumina pentru o dispozitie mai buna

Acum, că iarna se apropie cu paşi mici şi siguri, contează foarte mult felul şi intensitatea luminii din interior. Ar fi bine ca toate corpurile de iluminat din locuinţa ta să fie deja alese în aşa fel încât să îţi asigure o dispoziţie bună. Iată câteva idei de corpuri de iluminat pentru o locuinţă mai veselă şi pentru lumina potrivită unui suflet senin, indiferent de vremea de afară.

 

Îndrăzneşte!

 

Am mai vorbit într-un articol anterior despre cuvinte şi lumini, referindu-ne la firme luminoase folosite în loc de corpuri banale de iluminat. Dacă îţi place această idee, îndrăzneşte să alegi un astfel de accesoriu pentru locuinţa ta. Vei alege firma luminoasă în funcţie de camera unde vrei să o aşezi. De altfel, poţi simula o firmă luminoasă cu ajutorul unor cuişoare de care să fixezi instalaţii luminoase din cele care seamănă cu nişte cabluri transparente locuite de licurici.

 

Alege şi culori intense!

 

Poţi alege lustre sau aplice simple şi nu tocmai voluminoase, dar de culori diferite şi în nuanţe cât mai intense, aşa cum se vede şi în a treia imagine din galeria foto pregătită pentru tine. Această idee este recomandată în special pentru bucătării, dininguri şi livinguri, dar dacă îţi surâde şi găseşti corpurile de iluminat potrivite te poţi folosi de această idee şi pentru accesorizarea altor camere din casa ta.

 

Lasă luminile jos!

 

Nu toate corpurile de iluminat trebuie să fie suspendate sau prinse de pereţi, ci pot la fel de bine să se afle la nivelul tălpilor. Important este să le orientezi corespunzător, aşa încât să poată lumina pe cât de puternic îţi doreşti încăperea unde sunt instalate. Poţi lua ca exemplu şirul de felinare de pe holul din imaginea a patra din galerie.

 

Alege întâi atmosfera!

 

Dacă vrei să fie o atmosferă "lucidă", pentru lucru, atunci corpurile de iluminat trebuie să fie alese în aşa fel încât să dea o lumină cât mai clară. Acesta este cel mai simplu exemplu pentru a arăta că, într-adevăr, corpurile de iluminat trebuie alese în conformitate cu scopul camerei şi cu atmosfera pe care vrei să o creezi.

 

Cutează să ai numai becuri!

 

Becurile goale... fără abajururi pot da impresia de ostilitate. Totuşi, nu e valabil acest lucru mereu. Alege să ai mai multe astfel de becuri într-o cameră şi fiecare să aibă cablul într-o altă culoare, în cele mai intense nuanţe. Ar fi bine să alegi şi mobilierul colorat în camera luminată cu astfel de corpuri improvizate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI