TIOR

Lumina de la capatul drumului

Nimic nu este mai îmbucurător decât micul felinar care vă aşteaptă aprins, bucuros, aproape gudurându-se la uşă, după o zi lungă şi obositoare de muncă. Odată ce aţi văzut luminiţa de la capătul drumului spre casă... sunteţi Acasă.

 

Amenajările interioare nu încep după ce treceţi pragul, ci înaintea acestuia. Amenajările interioare încep cu alegerea uşii, a soneriei şi a felinarului de la intrare. Mai ales în cazul în care instalaţia de iluminare a blocului încă nu a fost pusă la punct sau dacă staţi la casă, acesta nu poate lipsi. Totuşi, ne vom referi în special la alegerea modului de iluminare pentru o casă nouă, deoarece blocurile beneficiază de obicei de iluminare naturală sau/şi artificială la fiecare nivel.

 

Felinarul de veghe

 

Pentru unii, un singur felinar aşezat lângă uşa de la intrare este de ajuns. El reprezintă destinaţia finală şi călăuza spre acasă. Scopul strict al iluminării externe este vizibilitatea în momentul deschiderii uşii. Dacă, totuşi, sunteţi dintre cei care vor mai mult pentru noua locuinţă şi vor să fie îmbrăţişaţi de aerul familiar încă de la intrarea pe poartă, aruncaţi un ochi în continuarea acestui articol.

 

Trepte luminate

 

Unele case au scări în afara uşii de la intrare, unele au în interior. Oricum ar fi, dacă este întuneric trebuie să vedeţi pe unde păşiţi, iar treptele luminate se vor dovedi un ajutor de nădejde. Pentru a ilustra această idee, există două variante. Prima sugestie este reprezentată de spoturi luminoase, care vă vor ghida fiecare pas în siguranţă. Acestea pot fi proiectate în lateralul treptelor, inserate în fiecare treaptă, exact pe suprafaţa pe care păşiţi sau în latura verticală a fiecărei scări.

 

Următoarea sugestie sunt scările cu model, care vor fi o dovadă de originalitate şi vor ajuta la crearea unui aer vesel în jurul casei dumneavoastră. Puteţi fi cât de creativi vă doriţi în ceea ce priveşte modelul pe care îl oferiţi treptelor, însă dacă alternaţi pattern-ul este recomandat să îl şi repetaţi de câteva ori, astfel încât rezultatul să nu fie nici prea încărcat, nici monoton.

 

Stâlpi luminaţi

 

Trebuie să recunoaşteţi că modul în care alegeţi să vă iluminaţi casa cea nouă îi poate schimba complet înfăţişarea. De aceea, este necesar să luaţi în considerare cât mai multe variante pentru acest aspect. Dacă veţi ilumina stâlpii principali, este recomandat să alegeţi cu grijă culoarea acestora: dacă îi păstraţi în culoarea naturală a lemnului, veţi avea parte de lumină caldă, diafană, iar dacă îi veţi vopsi, totul va căpăta o altă nuanţă şi un alt aer.

 

Balustradă luminată

 

În funcţie de preferinţele dumneavoastră puteţi să luminaţi balustrada scărilor din interiorul sau din exteriorul casei în mai multe feluri. Noi avem pentru dumneavoastră două propuneri: 

 

Lumini sporadice

 

Esenţialul va fi atins cu ajutorul câte unui felinar micuţ fixat la fiecare capăt al scărilor, care va împrăştia lumina de jur-împrejur. De altfel, puterea de iluminare a felinarelor şi raza de propagare a luminii nu depind doar de tipul de bec folosit, ci şi de forma corpurilor de iluminat şi de materialul folosit pentru fabricare.

 

Ghirlande luminoase

 

Puteţi folosi ghirlande luminoase înfăşurate în jurul balustradei, pentru o atmosferă feerică, uşor romantică. Totuşi, acestea nu trebuie să fie foarte evidente, ci pot fi inserate în nişe sculptate special în balustradă.

 

Ghirlandele luminoase pot fi folosite ca atare, nu doar ca parteneri ai scărilor. Puteţi crea pereţi luminoşi de la intrare, un fir terestru şerpuitor de lumini sau să le agăţaţi de câţiva stâlpi din lemn frumos sculptat. Indiferent cum le veţi folosi, acestea vor ajuta la crearea unui aer permanent de sărbătoare.

 

Surplus de vară

 

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, oamenii pot face din noapte zi. Folosiţi cât mai multe tipuri de corpuri de iluminat, atât în afara, cât şi în interiorul casei dumneavoastră. Important este să se potrivească între ele, dar şi cu celelalte accesorii pe care le folosiţi pentru amenajarea unei case noi sau pentru amenajarea grădinii.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI