TIOR

Lumina de la capatul... beciului

Fiecare colţ al casei tale trebuie luminat – este un fapt. Cum alegi modul de iluminare pentru beci? Este simplu - în funcţie de modul de amenajare a beciului. Cum amenajezi beciul? În funcţie de scopul cel mai important al acestei zone din casa ta.

 

Dacă beciul tău este... sală de jocuri

 

Dacă ai ales să îţi amenajezi aici sala de jocuri, vei scăpa destul de uşor de problemele iluminatului artificial al încăperii. De ce ai nevoie? În primul rând, iluminatul din această zonă depinde de jocurile pe care alegi să le practici: bowling, biliard, jocuri de cărţi, jocuri video şi aşa mai departe.

 

Ideal ar fi ca fiecare zonă, în funcţie de tipul de jocuri căruia îi este dedicată, să fie iluminată cu ajutorul unui alt corp de iluminat, iar acesta să fie adaptat tipului de activităţi. Nu uita să amenajezi şi un mic bar în beciul jocurilor, doar trebuie să te şi „hidratezi” din când în când, nu?

 

Dacă beciul tău este... sală de lectură

 

În cazul în care doreşti să citeşti în această încăpere, va trebui să îţi asiguri o bună iluminare a camerei. Ai nevoie de lumină clară, cât mai puţin nuanţată.

 

Dacă în cazul jocurilor şi la bar este recomandat să foloseşti lustre joase pentru iluminarea suprafeţelor de joc, în cazul lecturii este mai bine să fie întreaga cameră iluminată puternic. Va trebui, însă, să iei în considerare poziţia pe care o vei avea în timpul lecturii, deoarece lumina trebuie să vină din faţă sau din laterale, astfel încât să nu se creeze umbre pe paginile cărţii.

 

Dacă beciul tău este... un living

 

Beciul poate fi decorat şi utilizat şi ca living, însă va trebui să asiguri o bună iluminare a camerei: trebuie ca persoanele dintr-un spaţiu să aibă vizibilitate cât mai bună, astfel încât să fie încurajată comunicarea.

 

Desigur, într-un living contează şi poziţia televizorului şi a mobilierului: totul trebuie aşezat în aşa fel încât toată lumea să poată vedea pe toată lumea, fără ca alte obiecte să capete întâietate şi să distragă atenţia. Televizorul este prezent acolo pentru serile de meci sau de cinematecă sau pentru sunete de fundal, nu trebuie să aibă prioritate în vizitele casual.

 

Dacă beciul tău este... dressing sau simplu spaţiu de depozitare

 

Îţi aminteşti despre acest articol unde îţi descriam detaliile cărora trebuie să le acorzi mai multă atenţie atunci când amenajezi un dressing. Gândeşte-te la faptul că ar trebui ca dressingul să fie la îndemână, nu să cobori în beci pentru a te schimba şi apoi să urci pentru a ieşi din casă.

 

Totuşi, dacă ţie ţi se pare că acesta este spaţiul potrivit pentru a amenaja un dressing, nu uita că lumina trebuie să se propage astfel încât să ilumineze conţinutul dressingului, deci nişte sporturi luminoase nu ar trebui să lipsească, pe lângă orice alt corp de iluminare ţi-ai dori în această încăpere.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI