TIOR

Locuri pentru gazduirea oaspetilor nocturni

Cu siguranţă ţi se întâmplă şi ţie de câteva ori pe an să primeşti în vizită prieteni sau rude care trebuie să rămână peste noapte. Unde îi culci? Cum amenajezi o cameră perfectă pentru primirea oaspeţilor? Occidentalii obişnuiesc să aibă în locuinţele lor şi o cameră pentru oaspeţi, de ce nu am împrumuta şi noi acest obicei?

 

Şi, dacă tot păstrăm o cameră pentru oaspeţi sau chiar şi când nu se întâmplă acest lucru, oaspeţii tot trebuie găzduiţi undeva. Cum faci să ai spaţiu pentru toată lumea?

 

O canapea extensibilă

 

O canapea extensibilă sau două canapele extensibile se dovedesc foarte utile în timp: fie că primeşti oaspeţi care rămân peste noapte, fie că perechea ţi-a greşit sau sforăie prea tare, fie că adormi în faţa televizorului din living, acest tip de canapele îţi va fi întotdeauna de folos.

 

În timpul vizitelor, canapelele vor rămâne strânse, asigurând mai mult spaţiu, iar pe timp de noapte le întindeţi pentru ca oaspeţii să se poată odihni într-un pat cât mai confortabil. Totuşi, va trebui să te asiguri că ai destule lenjerii de pat de rezervă, precum şi pături şi perne.

 

O canapea în balcon

 

O sugestie valabilă doar pentru cei cu balconul închis sau pe timp de vară ar fi aşezarea unui pat îngust (de o persoană) sau a unei canapele în balcon. Canapeaua ar trebui să nu aibă mânere, astfel încât persoana care doarme aici să aibă o poziţie cât mai corectă în timpul somnului (să nu doarmă cocoşată sau cu gâtul strâmb).

 

Un pat rabatabil

 

Patul rabatabil poate fi mascat într-un dulap, dincolo de două uşi simple sau într-un dulap deschis în care chiar să aşezi câteva obiecte persoanale pe care să le fixezi acolo cu ajutorul unor suporturi speciale sau al unor balamale sau legături corespunzătoare.

 

Paturile rabatabile se dovedesc cel puţin la fel de eficiente precum canapelele extensibile, cu diferenţa structurii saltelei – paturile rabatabile sunt alcătuite dintr-o singură saltea, ceea ce înseamnă confort sporit şi o mai bună poziţie a spatului în timpul somnului.

 

Paturi etajate

 

Paturile etajate nu sunt doar pentru copii – de aceea vin în mai multe dimensiuni. Într-una dintre camerele apartamentului tău, poţi avea patru paturi (dintre care două etajate) sau o canapea şi două fotolii extensibile.

 

În acest caz, totuşi, va fi nevoie de şi mai multe lenjerii de pat de rezervă, iar acestea va trebui să aibă dimensiunile corespunzătoare paturilor pentru care au fost plănuite.

 

De asemenea, este recomandat să ai câteva prosoape şi periuţe de dinţi într-un dulăpior special pentru oaspeţi, astfel încât să le poţi oferi oaspeţilor tăi cele mai bune condiţii pe durata cazării.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI