TIOR

Locuri de joaca pentru pisici

Când pisica nu-i acasă, şoarecii... nu, am greşit. Corect este: şi când omul nu-i la masă, pisica se joacă prin casă – mai ales dacă are spaţii de joacă amenajate. Când stăpânii nu sunt acasă, pisicile, oricât de independente şi de arogante s-ar spune că sunt, le simt lipsa. Dar, dacă le amenajezi locuri de joacă, pisicile se vor simţi mai puţin singure, se vor juca mai mult, îşi vor menţine o dispoziţie bună, pentru a te întâmpina vesele când te întorci acasă.

 

Locuri suspendate

 

Este important de ştiut că, în special pisicile care stau mai mult timp singure, devin răutăcioase, teritoriale. Acest lucru poate fi evitat dacă le construieşti locuri de joacă suspendate, aşa încât să poată observa tot ce se întâmplă de la o distanţă unde să se simtă în continuare în siguranţă.

 

Dacă îţi plac pisicile, cu siguranţă le-ai observat deja pe cele care cresc la curte şi ai observat şi că le place să se caţere în toţi copacii şi să vâneze insecte şi alte vietăţi mişcătoare. Creează şi pentru pisica ta, de acasă, un loc de joacă în interior cu cât mai multe detalii care să îi dea de furcă.

 

Desigur, ideal ar fi să oferi pisicii sau pisicilor tale şi un loc de joacă exterior, aşa cum îţi recomandam într-un articol antecedent.

 

Suporturi... cu "aerisire"

 

Ideal ar fi ca suporturile unde se cocoaţă pisicile tale să aibă câte o găurică (câte o "aerisire") prin care să scoată lăbuţa pentru a se juca cu alte pisici de mai jos sau cu o jucărie agăţată la destul de puţini centimetri încât să poată ajunge la ea.

 

De asemenea, ştii ca pisicile sunt curioase, aşa că ar fi mai bine să aibă şi "vizoare": dacă locurile de joacă au pereţi laterali, lasă-le câte un vizor ici-colo, pentru a scoate capul şi a vedea cine a venit, cine a plecat şi de unde vin diferite sunete, pentru a se asigura că sunt în continuare în siguranţă.

 

Jucării-surpriză

 

Dacă locul de joacă pentru pisici este handmade sau realizat la comandă, încearcă să îi adaugi şi surprize: o jucărie care să sară din podea când pisica păşeşte pe un declanşator, un şoricel care mişcă dacă îl atinge, un set de lasere sau orice altceva îţi mai trece ţie prin minte. Pune-te în pielea pisicii tale pentru câteva clipe şi închipuie-ţi ce i-ar putea plăcea.

 

"Ascuţitori" de pisici sau/şi copăcei

 

Cel mai uşor de găsit jucării sunt copăceii: jucăriile acelea verticale create, iniţial, pentru ca pisicile să îşi poată ascuţi gheruţele şi de care să se poată prinde pentru a se întinde, fără a deteriora mobilierul din casă.

 

Totul pe un perete

 

Ai putea ca un perete dintr-o cameră (din living, de exemplu) să îl dedici în întregime unor suporturi pentru pisici: etajere, sfori, coşuri suspendate şi orice alte accesorii pisiceşti îţi doreşti a folosi pentru fericirea pisicii tale.

 

De altfel, ar fi ideal să alegi un singur perete pentru astfel de accesorii, astfel încât restul pereţilor să rămână liberi pentru decoraţiuni "omeneşti" – decoraţiuni pe care să le alegi cu gândul la ce îţi place ţie şi familiei tale, şi nu la ce i-ar plăcea pisicii tale.

 

Sursa foto: pinterest.com, slaq.am, vivas.fi, flycatcher.squidoo.com, creativehomeidea.com, itsdefense.com.

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI