TIOR

Locul perfect pentru micul dejun

Sigur că poţi lua micul dejun în bucătărie. Îl poţi servi şi pe o tăviţă, şezând în faţa televizorului. Dar dacă spaţiul îţi permite, ar fi păcat să nu amenajezi un colţişor pentru servirea micului dejun în apropierea unei ferestre sau chiar pe balcon, pentru dimineţile călduroase. În plus, nu ar fi rău dacă ai amenaja un locşor unde să stai seara cu prietenii tăi la vorbă cu un cocktail făcut de voi în faţă.

 

Cu un aspect cool

 

Dacă preferi simplitatea, atunci şi locul pentru luarea micului dejun sau pentru ceaiul servit înainte de culcare trebuie să aibă un aspect simplu şi „cool”. Bancheta pe care îţi vei servi cafeaua sau ceaiul de dimineaţă poate fi în formă de U, ca în prima imagine din galeria foto, în formă de L (colţar) sau în formă de I (bancheta simplă dreaptă). Desigur, nu poate lipsi măsuţa pe care aşezi ceaşca de cafea sau cornuleţul servit la micul dejun ori poate chiar bolul cu alune şi alte fructe oleaginoase servite la cocktail.

 

Într-un colţ cu ornamente

 

Asigură-te că ai loc în care să şadă măcar trei, patru persoane în jurul mesei. Loc în jurul mesei nu este suficient pentru o zonă de socializare. Recomandat este să aşezi fotoliile sau canapeaua cât mai aproape de una dintre ferestrele locuinţei (din bucătărie sau din living ori poate chiar din dormitor, depinde de spaţiu şi de preferinţe) şi să instalezi deasupra mesei şi o aplică, două – din cele ce coboară până aproape de masă, dar să fie exact deasupra mesei, pentru a nu te lovi cu fruntea de ele.

 

Apoi, va trebui să personalizezi acest colţ cu tot felul de ornamente: ghivece mici, rame foto, figurine etc.

 

Un loc întotdeauna proaspăt

 

Prospeţimea (sau senzaţia că iei contact cu ceva nou şi proaspăt) este esenţială în fiecare dimineaţă. Aşadar, alege o paletă cromatică ce te-ar putea energiza. Această idee diferă de la o persoană la alta, însă noi recomandăm nuanţele de verde, împletite cu elemente albe şi cu culoarea naturală a lemnului, iar aceasta din urmă poate varia în funcţie de tipul lemnului. De asemenea, nu ar fi rău ca pe măsuţă să aşezi un ghiveci cu flori naturale sau o vază cu flori proaspete.

 

Cu decoraţiuni geometrizate

 

Pentru un aspect modern poţi şi să renunţi la simplitatea recomandată în al treilea alineat şi să optezi pentru ceva îndrăzneţ: o culoare intensă, un imprimeu jucăuş sau, aşa cum vei vedea în a patra imagine din galeria foto, ornamente cu forme geometrice complexe.

 

Ca un compartiment luxos de tren

 

Dacă locuinţa ta are geamurile foarte late, atunci poţi amenaja un colţ care seamănă cu un compartiment intim dintr-un vagon de tren luxos: două banchete identice, aşezate faţă în faţă, un coş de gunoi camuflat sub masă în partea dinspre fereastră, o măsuţă chic, un corp de iluminat deasupra mesei şi câte unul deasupra fiecărei banchete. Pentru mai multă verosimilitate, fixează în spatele uneia dintre banchete o oglindă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI