TIOR

Locul marelui Kahuna

Orice familiei are un lider şi întotdeauna capul familiei va avea un loc al său de revendicat, un loc de unde să îşi poată impune opiniile şi de unde să poată supraveghea toţi membrii familiei în timpul mesei şi în restul timpului petrecut împreună.

 

Cum recunoaşteţi acest loc de cinste? Este uşor: de obicei, proprietarul său de drept îl ocupă, stând picior peste picior şi citind un ziar sau stând relaxat şi zâmbind călduros. Când nu este acolo, scaunul sau fotoliul care are rolul de tron pare că nu poate primi decât acea formă umană şi că este o piesă de mobilier fidelă care ar fi pregătită să atace în cazul vreunui atentat.

 

Unde-i este locul marelui Kahuna? Doar nu credeţi într-adevăr că există un singur loc! Şeful tribului va avea un loc al său în fiecare cameră. De obicei, „tronul” se transmite din generaţie în generaţie, dar s-ar putea să sufere câteva modificări în cazul în care capul familiei este o femeie, la un moment dat.

 

În bucătărie

 

De regulă, capul familiei stă... în capul mesei. Uneori, scaunul corespunzător acestei poziţii nu are nimic special, cu excepţia aurei de conducător şi a formei care se va modela în blatul scaunului. Alteori, acest loc va beneficia de un scaun special, cu spătarul mai înalt, un scaun mai masiv, poate chiar şi cu mânere.

 

În living

 

De obicei, în living este posibil ca Marele Kahuna să îşi asume două locuri. Unul dintre aceste puncte de control estemijlocul canapelei, revendicat atunci când întreaga familie primeşte oaspeţi ori urmăreşte un film.

 

Al doilea punct de control este un fotoliu masiv, aşezat strategic, astfel încât în câmpul vizual al celui care îl ocupă să fie cuprinsă intrarea în cameră, tot livingul, inclusiv televizorul şi, eventual, intrarea în camera copiilor sau cea către bucătărie. De obicei, acesta va fi dispus într-un colţ, astfel încât vizibilitatea să fie crescută, spatele „acoperit” şi accesibilitate crescută la bibliotecă, la telefonul fix şi la o sursă de lumină.

 

Cu siguranţă aţi observat că acest comportament corespunde masculului alfa. Vom evita, totuşi, această denumire, deoarece în unele familii masculul alfa nu este un mascul, ci este mama familiei.

 

În camera copiilor

 

Sigur că „şeful tribului” trebuie să fie cât mai aproape de copiii săi, mai ales la vârstele fragede. De aceea, îşi va instala şi în camera copiilor un fotoliu confortabil, unde va veni să legene bebeluşul, unde se va odihni când a ajuns prea târziu acasă pentru a culca copiii şi de unde le va citi poveşti atunci când va ajunge la timp.

 

Pe terasă

 

Pe terasă, pe verandă sau chiar în grădina casei - dacă dispuneţi de aceste zone, capul familiei îşi va revendica un loc al său şi aici: unul dintre fotolii, unul dintre leagăne, unul dintre taburetele pentru picioare, un anumit loc la masa rotundă,  astfel încât dacă fizic toate persoanele din zonă sunt pe picior de egalitate, şeful tribului să poată acapara totuşi, cumva, atenţia.

 

Dacă este vorba despre un Kahuna artistic şi inovativ, este foarte posibil să îşi personalizeze locul, astfel încât toată lumea să ştie, fără niciun dubiu, că acel obiect îi aparţine şi nimic nu trebuie să stea în calea sau să schimbe poziţia punctului de observaţie – căci acesta este rolul suprem al tronului.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI