Locuinte pentru mestesugari

27-02-2015 / Blog amenajari locuinte

Locuinţa exemplificată în galeria foto aparţine graphic designerului Mikaela Hart, soţului ei şi copiilor pe care îi au împreună. Au cumpărat locuinţa când împărţeau viaţa numai la doi şi, odată cu mărirea familiei, a fost necesară o schimbare de decor, potrivit Houzz.com.

 

Casa unui meşteşugar arată, probabil, foarte asemănător cu cea din imaginile de mai sus, din punct de vedere ideologic: un spaţiu plin de amprente personale, decorat cu pasiune şi cu tot felul de lucruri rare, mai mult sau mai puţin îndrăzneţe.

 

Vintage, lucrat manual sau second hand

 

În articolele anterioare, am mai discutat şi despre obiectele vintage, şi despre produsele lucrate manual, şi de spre obiecte second hand (mutate dintr-o casă într-alta sau cumpărate sau „adoptate” de la diferite persoane, târguri sau magazine).

 

Aşadar, cunoşti specificul fiecărei categorii şi înţelegi şi de ce un meşteşugar ar avea câte ceva din fiecare categorie în căminul său, obiectele ca atare sau recondiţionate sau transformate în altceva.

 

Culorile potrivite

 

Dacă tot alegi un stil de amenajări interioare puţin mai ciudat şi care nu este la îndemâna oricui, atunci alege şi culori pe măsură! Alege culori intense pentru decorarea unei zone din locuinţă, pentru un aspect contrastant, aşa cum poţi vedea în imaginea 6 din galeria foto. De altfel, pete de culoare se pot vedea peste tot în casă, indiferent că sunt reprezentate de corpuri de iluminat, de o bucată de tapet, de tapiseria unui scaun sau de covoare.

 

Elemente repetitive în camere diferite

 

De exemplu, în fiecare cameră vei vedea că există cel puţin câte un candelabru sau o lustră, dar corpurile de iluminat vor respecta de fiecare dată paleta cromatică a camerei. De asemenea, vei putea observa că din când în când mai apare câte un dulap cu lucrătură clasică, vopsit în alb: pe hol, în bucătărie, în dining.

 

Aceste obiecte care se repetă în fiecare cameră, chiar dacă sunt diferite ca model sau dimensiuni oferă unitate decorului interior.

 

Între stil şi kitsch, un singur pas

 

Cu siguranţă eşti de acord cu noi atunci când spunem că între o casă amenajată cu stil, dar într-un mod foarte îndrăzneţ şi o casă kitschoasă este o diferenţă foarte subtilă. Aşadar, dacă vrei să faci alegeri îndrăzneţe pentru locuinţa ta, noi nu putem decât să te susţinem moral şi să îţi apreciem curajul, dar va trebui să ai foarte mare grijă pentru a nu cădea în extrema negativă a îndrăznelii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.