Locuinta primitoare pentru patrupezi

06-09-2013 / Blog amenajari locuinte

Iubitorii de animale şi în special cei de câini au tendinţa să îşi afişeze afecţiunea pe fiecare obiect pe care îl ating. Acest articol vă este dedicat dacă vă număraţi printre iubitorii de animale, dar şi dacă sunteţi fericitul stăpân al unuia.

 

Decoraţiunile cu teme „câineşti” cu siguranţă nu pot lipsi din casa dumneavoastră. Printre ornamentele normale şi previzibile într-o locuinţă umană puteţi strecura un covoraş în formă de os la baie, un tablou cu câini sau un tabel cu rasele de câini în locul unei rame cu o pictură oarecare, o mini comodă cu mâncarea preferată, un covoraş unde să stea atunci când este pedepsit, un ghiveci în care să plantaţi puţin grâu, pentru momentele în care câinele are nevoie să mănânce iarbă, dar nu este încă vremea pentru plimbare şi tot aşa...

 

Pentru membrul taciturn al familiei...

 

Dacă aveţi în grijă un câine, cu siguranţă primeşte afecţiune şi este tratat ca un membru al familiei, pentru că nu se poate altfel. De aceea, va trebui să figureze măcar în câteva dintre pozele de familie înrămate şi afişate prin casă, să aibă propriul colţişor din baie unde să stea produsele de igienă, propriul loc la cuier, unde să aibă lesa şi zgarda şi propriile vase din care să bea apă şi să mănânce.

 

Poate veţi comanda chiar un autocolant cu imaginea, abstractizată sau nu, a câinelui dumneavoastră. Poate veţi achiziţiona chiar un cuier în care să aibă toate obiectele necesare ieşirii în lume (lesa, zgarda, jucăriile pentru afară, hăinuţele pentru vreme rece etc).

 

Produse personalizate

 

Animalul dumneavoastră de companie merită, pentru afecţiunea pe care o oferă familiei lui, produse personalizate: este corect, având în vedere că în mod cert oamenii casei au mai multe obiecte personale decât câinele, nu aţi zice?

 

Aşadar, asiguraţi-vă că fiecare uşă care stă închisă peste zi are şi o uşiţă pe care să o folosească patrupedul fără să îi deranjeze pe cei ai casei. Următorul pas este să îi scrieţi numele pe fiecare bol din care mănâncă şi bea, dar şi pe cutiile unde este depozitată mâncarea lui, pe dulăpiorul din baie cu peria, şamponul şi prosoapele câinelui.

 

Hai, prietene, la masă!

 

Dacă nu le găsiţi în comerţ (sau nu tocmai uşor), atunci trebuie să le faceţi cu mâinile dumneavoastră sau să cereţi cuiva îndemânatic ajutorul: prietenii necuvântători au mai puţină veselă decât cei bipezi, aşadar merită ca fiecare castronel să fie personalizat. Cum? Există mai multe variante şi cu siguranţă puteţi născoci câteva chiar dumneavoastră. Una dintre cele mai uşor de realizat este pictarea portretului pe o plăcuţă din lemn sau din plastic sau chiar pe o bucată de gresie. Aceasta va fi prinsă apoi în perete, în dreptul unde căţelul (sau pisica) dumneavoastră ia masa.

 

Adaptaţi locul unde câinele dumneavoastră serveşte masa după înălţimea lui.

 

Culcuş primitor

 

În cazul în care vă număraţi printre stăpânii de câini care nu le permit patrupezilor lor să doarmă în acelaşi pat din motive de igienă, trebuie să vă asiguraţi că aceştia, mai ales dacă sunt mai mulţi într-o singură locuinţă, au propriul culcuş, confortabil şi încăpător. Variantele sunt nenumărate, modelele de cuşti, căsuţe şi coşuri pentru câini fiind foarte diversificate şi continuând să apară – ca să nu mai vorbim despre cele făcute la comandă sau handmade.

 

Pentru a-i induce ideea unui spaţiu inaccesibil sau restricţia existentă la un moment dat, puteţi folosi un gărduţ pliabil, prin care să vă poată vedea şi auzi, dar  care să nu îi permită să se apropie de vizitatori sau de anumite zone proaspăt curăţate, dacă vine de la o plimbare prin ploaie.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.