TIOR

Locuinta metropolitana perfecta pentru toata familia

Adesea, familiilor cu un copil mic le este dificil să găsească reţeta potrivită pentru amenajarea propriei locuinţe, dar amenajarea locuinţei nu ar treubui să fie o corvoadă. Important este să respecţi necesităţile fiecărui membru al familiei şi o parte dintre pasiunile fiecăruia. Ca de obicei, avem câteva sugestii pentru a-ţi sări în ajutor dacă vrei să amenajezi o locuinţă potrivită pentru o metropolă, dar şi pentru familia ta.

 

Culori şi texturi

 

Pentru familiile cu copii, este important ca husele şi/ sau tapiţeriile să fie din materiale de care nu se prind scamele şi care nu se pătează. Dacă se poate şi să nu se boţească foarte bine ar fi excelent! Cel mai des, familiile care au copii aleg mobilier cu tapiţerie gri sau într-o culoare neutră – o culoare cât mai suportabilă.

 

Cel mai bine ar fi, totuşi, să cauţi şi huse sau păturici pentru zonele unde copiii au voie cu alimente şi băuturi (şi să nu le dai voie cu acestea în toată casa) – acestea se pot băga la spălat mai uşor şi nu este nevoie să schimbi toată canapeaua pentru o pată de suc de roşii. Scopul este să păstrezi cât mai curate pernele, husele şi, de altfel, întreaga locuinţă.

 

Obiecte cu aspect uşor vintage

 

Despre obiectele cu aer vintage am mai discutat şi am stabilit deja că este cel mai bine să ai măcar câteva decoraţiuni sau accesorii (sau piese de mic mobilier) cu aer vintage (dacă nu chiar autentice) care să îţi personalizeze locuinţa şi să o facă să arate şi mai primitoare.

 

Living versatil

 

Livingul este camera pentru întreaga familie, camera pentru studiu, camera pentru şedinţe de familie, camera pentru cine în familie, camera pentru primit vizite, camera pentru jocuri de societate, camera-cinematograf şi aşa mai departe. Tocmai de aceea, livingul trebuie să fie o cameră versatilă, pe care să o poţi curăţa uşor şi pe care să o poţi schimba uşor.

 

Ai nevoie de piese de mobilier simple, care să se potrivească oricărei ocazii şi de piese de mobilier pliabile (care se pot extinde, la nevoie, sau care se pot strânge şi piti într-un colţ când nu sunt utile) şi de un dulăpior cu diverse accesorii pe care să le scoţi într-un context sau altul.

 

Obiecte cu dublă utilitate

 

Şi despre obiectele cu utilitate multiplă am mai discutat. În living, de exemplu, este bine să ai două taburete chic, care să aibă un aspect plăcut, dar să fie şi spaţii de depozitare deghizate: unul pentru oamenii mari, unul pentru copii: primul va fi pentru depozitarea diferitelor accesorii, casete cu filme, albume cu fotografii, discuri cu jocuri de strategie şi aşa mai departe şi va putea deveni măsuţă de cafea dacă îi pui o tavă frumuşică deasupra, iar al doilea va fi pentru a putea strânge repede jucăriile copilului din această cameră şi a pregăti camera pentru vizitatorii neprevăzuţi.

 

Exploatarea exteriorului

 

În exteriorul ferestrelor, ar fi drăguţ dacă ai fixa câte o jardinieră unde să creşti floricele colorate; pe balcon, poţi amenaja un colţ pentru socializare foarte drăguţ şi vom reveni cu articole potrivite acestei sugestii, şi, dacă ai şi grădină, citeşte câteva dintre articolele despre amenajarea grădinii pe care le-am arhivat deja.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI