TIOR

Locuinta cu un aer eclectic

Unii aleg un anumit stil de amenajari interioare pentru a-şi amenaja casa, însă acesta poate depinde şi de vechimea sau structura casei, iar stilul eclectic se poate mula pe mai multe modele de casă. De cele mai multe ori, casele vechi sunt construite într-un anumit stil, iar acesta este greu de adaptat stilului modern de amenajări interioare. Totuşi, stilul eclectic se poate mula pe orice fel de construcţie.

 

Estompează ce nu îţi place.

 

Totul poate fi recondiţionat – toate elementele care îţi plac pot fi conservate, dar se poate să existe în casa ta şi elemente care nu sunt pe gustul tău, mai ales dacă nu ai cumpărat o casă nouă. Dacă sunt lucruri care nu îţi plac (de exemplu, un şemineu cu prea multe ornamente sau modele în relief pe pereţi), poţi fie să dărâmi şi să desfiinţezi acele ornamente, fie să le vopseşti cu o culoare uşor de trecut cu vederea: alb sau vreo culoare neutră, care să acopere suprafeţe mari din casă, suprafeţe precum pereţii, tavanul sau podeaua.

 

Asortează ce îţi place.

 

Bineînţeles că nu vei strica ornamentele care îţi sunt pe plac, ci le vei păstra, le vei recondiţiona sau le vei trata pentru o mai bună conservare. S-ar putea să îţi doreşti să le asortezi cu obiecte asemănătoare, iar pe acestea, dacă nu le găseşti la târguri, le vei putea lua din casele bunicilor (cu acordul lor sau al celor care se ocupă de îngrijirea lor) sau le putea lucra de mână.

 

Nu evita lucrurile vintage.

 

Nu evita lucrurile vintage. Dimpotrivă, acestea sunt adesea căutate de designerii interesaţi de amenajarea unei locuinţe în stil eclectic. Important este să găseşti produsele potrivite, iar acestea trebuie să se potrivească gusturilor tale, pasiunilor tale, dar şi între ele.

 

Poţi combina totul cu obiecte moderne.

 

Acesta este unul dintre marile avantaje ale stilului eclectic: acceptă obiecte din orice stil, din orice epocă şi cu orice influenţă, trebuind doar să găseşti acele detalii care le fac să se potrivească între ele. Aşadar, dacă în cazul mobilierului (mai ales al paturilor, canapelelor, fotoliilor etc) ai vrea să ai piese noi, atunci acest lucru se va potrivi în mediul tău eclectic, aşa cum vei vedea şi în imaginile din galeria foto.

 

Permite-ţi să optezi pentru obiecte de artă ceva mai ciudate.

 

Eclectismul permite, prin natura sa, asocieri inedite. Prin urmare, piesele de artă nu au de ce să fie dintre cele clasice sau mult prea cuminţi: poţi încearca să vizitezi galeriile de artă contemporană sau să te joci chiar tu de-a artistul, aşa încât să găseşti decoraţiunile potrivite.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI