TIOR

Livingul perfect pentru timpul liber

Acasă trebuie să fie locul unde vă puteţi bucura de timpul dumneavoastră liber, în singurătate ori cu cei dragi, relaxându-vă ori investind timpul liber în pasiuni şi activităţi de socializare. Aşadar, livingul trebuie să fie adaptat preferinţelor şi hobby-urilor dumneavoastră.

 

O parte dintre aceste adaptări trebuie să fie la nivelul mobilierului, o altă parte la nivelul cromaticii pentru care optaţi, iar o a treia parte se va regăsi, desigur, în accesorii.

 

Dacă printre cele mai puternice dintre pasiunile dumneavoastră se numără cinematografia, atunci cu siguranţă vă veţi dori să aveţi în living un sistem audio care să redea la perfecţie fiecare sunet din fiecare peliculă, iar ecranul va trebui să fie cât mai mare.

 

Nu-i aşa că ar fi o idee drăguţă ca în faţa unei canapele confortabile, înconjurate de boxe, să fie un perete alb? Pe acesta veţi putea proiecta filmele dumneavoastră preferate şi veţi putea amenaja astfel un alt fel de home cinema. De altfel, peretele alb poate fi înlocuit de unul colorat sau de unul care să fie ocupat de o bibliotecă masivă, unde să aveţi depozitate cărţile cele mai reprezentative pentru pasiunile dumneavoastră şi dvd-urile cu filme – dacă păstraţi ideea acestui cinematograf home made, puteţi să vă folosiţi de cortine albe, rulante sau culisante.

 

Dacă tot am numit biblioteca aceea masivă, trebuie spus că unii oameni se mulţumesc ca volumele din aceasta să fie singura modalitate de petrecere a timpului liber. Totuşi, aceştia sunt relativ puţini, prin urmare modelele noi de bibliotecă au inclus un spaţiu pentru televizorul cu ecran plat, un raft pentru suvenire sau un sertar pentru mici bucurii precum jocurile de societate. Mai ales în cazul familiilor este necesar un astfel de loc unde să fie depozitat arsenalul pentru amuzament: „Nu te supăra, frate!”, Monopoly, setul de remy, cărţi de joc, setul de domino, Scrabble şi aşa mai departe.

 

Pasionaţii de ştiinţele naturii probabil că ar aprecia un acvariu îngust, dar lat cât un perete întreg. Acesta ar putea fi înlocuit de o pictură cu o hartă politico-geografică a Pământului, reprezentată în stilul hărţilor unor comori. O altă variantă este ca acel perete să fie dedicat plantelor agăţătoare, iar ghivecele să fie aşezate la bază şi să alterneze cu vaze ori cu boluri cu potpourri sau cu ghivece cu plante pitice. Lăsaţi-vă imaginaţia să se manifeste şi cu siguranţă rezultatul va fi cel mai potrivit preferinţelor şi aşteptărilor dumneavoastră.


 

Unii dintre noi sunt orientaţi mai degrabă către delectări ale papilelor gustative. Pentru aceştia recomandăm amenajarea unui mini bar într-un colţ al livingului. O comodă plină cu licori, un suport cu pahare de tot felul, potrivite tipurilor de băutură servită, câteva spoturi luminoase deasupra, o tejghea unde să se servească şi, eventual, câteva dintre scaunele acelea înalte proiectate special pentru baruri.

 

Desigur, dacă aveţi animale de companie, trebuie să aibă şi ele un colţişor rezervat în living – un loc de joacă sau de repaus. Fiind membri ai familiei, companionii nevorbitori trebuie să fie prezenţi la reuniuni şi să fie cât mai aproape în timpul dumneavoastră liber – fie că o arată sau nu (posesorii unor pisici arogante înţeleg cel mai bine), animalele de companie sunt dependente de atenţie.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI