TIOR

Living rustic la subsol

Din păcate, nu toată lumea beneficiază de un subsol sau un demisol, însă pentru cei care locuiesc la casă, acest spaţiu poate deveni mai plăcut decât casa însăşi. De obicei, această zonă este folosită numai ca garaj şi spaţiu de depozitare. Nu spune nimeni să nu te foloseşti de latura pragmatică a acestei părţi a casei tale, dimpotrivă: te încurajăm să o exploatezi!

 

Determinarea şi delimitarea zonelor

 

De obicei, subsolul unei case are aceeaşi suprafaţă ca oricare etaj al casei. Prin urmare, va fi loc berechet pentru garaj şi pentru debara, dar va rămâne şi foarte mult spaţiu liber pe care ar fi păcat să nu îl amenajezi frumos şi să devină refugiul din timpul zilelor toride de vară sau pentru zilele când ai casa plină şi vrei puţin spaţiu numai pentru tine. Totuşi, de cele mai multe ori când subsolul sau demisolul ajung să fie amenajate, acestea devin zone de agrement.

 

La fel ca în cazul livingului (discutat aici), subsolul poate fi amenajat cu mai multe zone, fiecare cu scopul ei, chiar dacă este un subsol open space sau dacă are pereţi ori jumătăţi de pereţi.

 

Cum delimitezi zonele din subsol? Poţi schimba paleta cromatică pentru fiecare zonă, poţi alege tipuri diferite de lumină (modalităţi de iluminat interior, culoarea luminii, intesitatea luminii) sau poţi aşeza mobilierul în aşa fel încât centrul de greutate al fiecărei zone să facă să graviteze în jurul său diferite obiecte şi, astfel, să creezi efectul optic de delimitare a zonelor.

 

Bar

 

Oamenilor mari le plac barurile, chiar şi (sau mai ales) oamenilor mari care nu s-au maturizat şi psihic. Într-un colţ cu lumină difuză (eventual o lustră cu potenţiometru), amenajează un mini bar: corpul din lemn, câtea scaune alături, de asemenea din lemn, iar în spate, rafturi cu sticle şi pahare de diferite tipuri şi cu sau pentru diferite băuturi.

 

Dining

 

Amenajarea diningului nu trebuie să devină o corvoadă: alege o masă cu înălţimea, modelul şi din materialul potrivite, apoi aşază câteva scaune asortate în jurul ei. Dacă nu vrei scaune identice, husele te vor ajuta să le faci să aibă un aspect armonios.

 

Living

 

Zona de "living" va trebui să aibă destule piese de mobilier care să asigure cât mai multe locuri, cât mai confortabile, pentru tine şi toţi prietenii tăi. De asemenea, ar fi bine să ai în vreun colţ al acestui beci (de preferat chiar în zona dedicată livingului) o comodă: înăuntru vor fi tot felul de jocuri de societate, deasupra un televizor, alături un sistem audio.

 

Şi dacă tot e rustic... să fie!

 

Stilul rustic este adoptat de multe persoane datorită efectului cald şi prietenos pe care îl imprimă încăperilor unde este folosit. Acesta este realizat cu ajutorul ţesăturilor tradiţionale, al mobilierului şi decoraţiunilor din lemn, al finisajelor şi ornamentelor din piatră naturală, precum şi al obiectelor confecţionate din împletituri (vegetale sau textile).

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI