TIOR

Lista ta de mai

În fiecare lună trebuie să faci câte ceva pentru tine şi pentru spaţiul care te înconjoară. Ce ai avea de făcut luna aceasta? Depinde dacă stai la casă ori la bloc... Pe măsură ce vei parcurge articolul de faţă vei vedea că unele recomandări sunt valabile numai pentru apartamente sau numai pentru case, dar cu siguranţă vei stabili cu uşurinţă ce ţi se potriveşte.

 

Împrospătează aspectul exterior al locuinţei tale.

 

Mai ales dacă nu ai făcut astfel de lucrări de curând, ar fi bine să împrospătezi aspectul locuinţei tale: poate cu un strat nou de vopsea pe pereţii exteriori, poate cu o culoare nouă pentru uşa de la intrare, poate cu nuanţe noi pentru tocurile ferestrelor şi uşilor... sau poate ai tu o idee bună care să fie mai potrivită de atât pentru casa ta!

 

Verifică scurgerile.

 

Încetişor, încetişor, vine şi vara, cu ploile ei torenţiale. Aşadar, toate scurgerile din exteriorul locuinţei tale trebuie să funcţioneze corect: cele din balcon (dacă ai balconul deschis, mai ales), cele din grădini şi sistemul de burlane al casei – surplusul de apă trebuie să poată fi evacuat cu uşurinţă de pe orice suprafaţă.

 

Ia măsurile potrivite împotriva insectelor.

 

De asemenea, odată cu venirea temperaturilor mai ridicate vine şi valul de insecte. Chiar dacă nu este chiar ca într-un film de Hitchcock, tot trebuie să cureţi sau să înlocuieşti (după caz) plasele de ţânţari, capcanele pentru gândaci şi să pregăteşti soluţiile care să îţi protejeze toate plantele din grădină sau de pe terasă de insectele dăunătoare.

 

Verifică sistemele de controlare a temperaturii.

 

Vremea este încă uşor schimbătoare. Asigură-te că locuinţa ta se poate încălzi şi răci în mod eficient de fiecare dată când este necesar: încă nu-ţi pregăti caloriferele pentru „hibernare”, curăţă filtrele aparatului de aer condiţionat şi pregăteşte-ţi locuinţa şi pentru serile răcoroase şi pentru zilele în care este mai cald decât este corpul tău pregătit să îndure.

 

Schimbă învelitorile.


Prin „învelitori” ne referim la tot ce este la suprafaţă în interiorul locuinţei: huse pentru canapele, fotolii şi scaune, feţe de masă, cuverturi pentru paturi. De altfel, acest lucru se poate aplica şi huselor pe care le foloseşti pentru saltelele sau pernuţele mobilierului de exterior (grădină sau terasă): totul trebuie adaptat vremii în care trăim.

 

Şi... relaxează-te!

 

Bineînţeles, orice modificare pe care o faci în casă ori în jurul locuinţei tale trebuie să aibă efecte benefice asupra ta. Trebuie să îţi placă să îţi petreci timpul în locul pe care îl numeşti „acasă”.

 

Pentru a te relaxa cu adevărat, limitează-ţi bugetul pentru aceste mici renovări în aşa fel încât economiile să îţi ajungă şi pentru a-ţi asigura un concediu alături de cei dragi, indiferent că preferi un grătar la munte, un pelerinaj prin ţară sau ceva mai exotic.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI