TIOR

Lista de noiembrie

În multe zone din ţară a nins deja, copacii au rămas fără podoabe, frigul s-a instalat. Tu cum te pregăteşti în noiembrie pentru ce mai urmează? De acum... mai cald nu se face până la primăvară, care cine ştie dacă va întârzia ori ba.

 

Aşadar, trebuie să te asiguri că acasă este o atmosferă mai primitoare ca oricând şi că nu lipseşte nimic din cele trebuincioase pentru depăşirea iernii. Cum faci acest lucru? Bineînţeles, noi avem un buchet de sugestii.

 

Decorează cu ornamente naturale.

 

Bucură-te de ce-a mai rămas din toamna aceasta, fă o plimbare în parcul preferat şi adună ghinde, conuri, frunze frumos colorate, crenguţe foarte ramificate şi tot ce mai poate ajuta la a crea aranjamente naturale drăguţe acasă, pe noptiere, printre cărţile de pe raft, în bolul special pentru astfel de aranjamente de pe măsuţa de cafea şi tot aşa mai departe.

 

Fă puţină curăţenie înainte să vină frigul.

 

Şi prin "puţină" ne referim la "toată". Adică aşa: spală geamuri, curăţă în profunzime toate covoarele, curăţă bine toată casa, aspiră pânzele de păianjen de pe tavan, şi praful din spatele dulapurilor, şi părul de pisică de sub canapea. Curăţă totul cât mai bine şi cât mai în profunzime în toate camerele ca să îţi fie mai uşor să faci curăţenia de Crăciun când îi va veni rândul.

 

Cu cât se face mai frig afară, cu atât îţi vei dori mai mult să stai în pat sau în canapea, învelit(ă) într-o pătură pufoasă şi cu o cană cu ciocolată caldă în mâini, nu să umbli prin casă şi să faci curat. Aşadar, înainte să vină gerul, trebuie să te ocupi de această curăţenie generală.

 

Aerisire, curăţare, recondiţionare

 

Toate caloriferele funcţionează corespunzător? Şemineul? Soba? Godinul? Toate sistemele de încălzire sunt aerisite şi curăţate şi pregătite pentru a-ţi încălzi casa? Dacă nu ai făcut deja verificarea acestora, va trebui să te ocupi cât mai repede de acest lucru.

 

Fă ordine în dulap.

 

În dulap trebuie făcut ordine cam o dată pe lună pentru a pune din nou toate hainele în ordine, pentru a împerechea din nou toate şosetele aşa cum trebuie, pentru a tria articolele adecvate vremii şi temperaturilor şi a le aşeza pe cele pe care nu le vei folosi prea curând mai în spate sau mai sus şi pe cele "de uz" mai la îndemână.

 

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul aşternuturilor, păturilor, pilotelor şi aşa mai departe. De asemenea, bucătăria şi debaraua trebuie şi ele alimentate.

 

Totul este în regulă afară?

 

Mai ales dacă stai la casă, trebuie să verifici că burlanele sunt curate, că toţi copacii sunt "frizaţi" (toate crengile care sunt mai fragile sau uşor putrezite trebuie îndepărtate), că aleile sunt curăţate, că sacii cu sare şi nisip sunt la îndemână şi aşa. Pregăteşte totul pentru frig şi pentru zăpezi!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI