TIOR

Lista de martie

Luna martie este momentul oficial de venire a primăverii. Tu ce faci luna aceasta în casă şi în grădină? Cum îmbrăţişezi primăvara? Chiar dacă mai vine din când în când câte un val de răceală, chiar şi dacă mai ninge o dată, de două ori, primăvara se instalează pas cu pas, iar locuinţa şi grădina ta trebuie pregătite pentru schimbarea anotimpului şi pentru venirea Paştelui. Totul se dezmorţeşte, aşa că va trebui ca şi tu să te dezmorţeşti şi să îţi împrospătezi mediul în care trăieşti.

 

Ocupă-te de copacii din grădini.

 

Este luna potrivită pentru cosmetizarea copacilor fructiferi din grădini, la fel cum este vremea potrivită pentru a aduna „gunoaiele” din grădină şi a le da foc (pentru a izgoni iarna cu ajutorul focului şi, mai ales, al fumului), respectiv frunze, hârtii şi crengi care nu au intrat în putrefacţie în timpul iernii şi care dăunează aspectului grădinii. Tot acum ar fi bine să plantezi pomii care fac fructe citrice: lămâi, de exemplu – dacă nu cumva îţi doreşti să creşti copacii în ghivece mai mari care să îţi permită mutarea lor într-un mediu călduros şi în timpul iernii viitoare.

 

Regândeşte aspectul grădinii.

 

Amenajării grădinii i-am dedicat o întreagă secţiune pe care o poţi găsi aici. Aşa cum orice spaţiu poate fi amenajat şi reamenajat (cu emfază pe „re”), şi grădina poate fi reamenajată. Primăvara sau toamna este cel mai bine să îţi reamenajezi grădina şi, dacă tot încerci să găseşti o altă ordine a straturilor cu flori sau a rândurilor de legume, n-ar fi rău să iei în considerare şi aşezarea unor elemente artificiale în grădina ta.

 

De exemplu, căsuţe pentru păsările care se îndrăgostesc de grădina ta în călătoriilor lor sau fântâni sau vase (din diferite materiale) în care să se poate scălda vrăbiuţele în zilele toride ale verii ce va veni.

 

Verifică tot ce ţine de exterior.

 

Verifică-ţi uneltele de grădinărit, căci începe sezonul lor. Verifică burlanele, sistemele de scurgere şi de canalizare, structura exterioară a casei şi fluxul exterior-interior. Pereţii trebuie să fie într-o stare bună ori să fie reparaţi din timp pentru a face faţă tuturor provocărilor naturii, iar scurgerile trebuie desfundate pentru a nu avea probleme în cazul unei perioade de ploi abundente, atât de probabile în perioada ce urmează.

 

În plus, ar fi bine să îţi duci din nou mobilierul de grădină în grădină, să amenajezi înapoi spaţiul de relaxare sau spaţiul unde veţi lua masa în aer liber, să te asiguri că veranda este într-o stare bună, amenajată corespunzător preferinţelor şi nevoilor tale şi ale familiei tale: cu hamace sau cu fotolii şi măsuţe de cafea sau poate chiar cu ghivece cu plante naturale.

 

Împrospătează şi interiorul locuinţei.

 

Spală toate aşternuturile groase, de iarnă, spală pilota, schimbă cuverturile cu unele mai potrivite primăverii, întoarce salteaua, scutură bine pernele sau (şi mai bine) schimbă-le cu unele noi. Oferă întregii locuinţe un aer proaspăt şi plin de energie pozitivă cu ajutorul culorilor şi al decoraţiunilor noi, cu imprimeuri jucăuşe sau cu elemente proaspete, naturale. Şi nu uita de vazele cu flori de primăvară aşezate în fiecare cameră din locuinţă!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI