Lista de iunie

03-06-2015 / Blog amenajari locuinte

Aşa cum te-ai obişnuit deja, avem o listă de activităţi şi pentru luna aceasta. Ce ai de făcut luna aceasta pentru ca acasă să fie şi mai bine, şi mai confortabil? Mici schimbări în interiorul locuinţei, dar şi în balcon sau în grădină. Aşadar, iată câteva recomandări...

 

Pregăteşte-ţi bucătăria pentru vară.

 

În bucătărie ai două misiuni pentru luna aceasta: prima este să îi oferi bucătăriei tale un aspect proaspăt, de vară. Acest lucru îl poţi face prin vopsirea scaunelor sau prin îmbrăcarea lor în huse, prin colorarea dulapurilor sau prin schimbarea unor accesorii textile (faţa de masă, covorul din bucătărie, perdelele etc) cu unele cu modele şi culori potrivite lunii iunie.

 

A doua misiune este să te îngrijeşti ca bucătăria să fie mereu aprovizionată cu fructe, legume şi ierburi aromatice (busuioc, mentă, pătrunjel) proaspete. Alimentaţia ta trebuie raportată la alimentele specifice fiecărui anotimp, pentru a te asigura că organismul tău primeşte toţi nutrienţii pe cale naturală.

 

Recapitulează starea locuinţei.

 

Sigur, faci curat în casă cel puţin o dată pe săptămână, dar nimic nu se compară cu ziua aceea de la începutul fiecărei luni în care faci curat în profunzime: atunci nu scapă niciun colţ din locuinţă nelustruit sau neaspirat, nu scapă niciun dulap neordonat şi încălţămintea şi îmbrăcămintea îşi schimbă organizarea în funcţie de temperaturile de afară. Produsele specifice fiecărui moment din anotimp vor fi la îndemână: loţiunile de plajă, echipamentul pentru înot, pentru pescuit sau pentru camping şi aşa mai departe.

 

Pregăteşte-te pentru oaspeţi.

 

Când e cald şi frumos afară, oamenii socializează mai mult. Este dovedit de cercetătorii din Marea Britanie! Aşadar, tu trebuie să te asiguri că locuinţa ta este mereu pregătită pentru a primi oaspeţi: băuturi răcoritoare la frigider, lămâi pregătite pentru a fi făcute limonadă, îngheţată în congelator, provizii de snacks-uri în dulap... 

 

Pentru a fi o gazdă şi mai bună, citeşte şi recomandările de aici

 

Sortează lucrurile copiilor.

 

Copiii strâng în timpul anului mai multe lucruri decât oamenii mari. Mai ales în timpul anului şcolar. Acum, că se încheie şi acest semestru, este un moment bun pentru a face ordine în rechizite: vei păstra obiectele care încă mai pot fi folosite: unele caiete şi manuale pentru informaţiile pe care le conţin, unele materialele pentru că vor fi utile din toamnă (acuarele, creioane, carioci, caiete neîncepute, filele goale din caiete începute pe care nu le vei păstra etc).

 

Cinează în aer liber.

 

Dacă ai o grădină, o terasă sau un balcon, amenajează aici un spaţiu unde să poţi lua cina împreună cu cei dragi. Amenajează un astfel de loc chiar şi dacă presupune instalarea unei mese plibile şi a unor scaune improvizate din lădiţe din plastic.

 

Dacă locuinţa ta este structurată în aşa fel încât nu ai nici grădină, nici terasă, nu te resemna! Pregăteşte o salată mare cu pui la grătar şi împarte-o în caserole. Invită-i pe cei apropiaţi să luaţi cina în cel mai apropiat parc, unde fiecare va avea câte o caserolă şi câte o furculiţă. Nu uita termosul cu limonadă!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.