TIOR

Lista de aprilie

Un om gospodar găseşte în fiecare lună câte ceva de făcut, iar luna aceasta chiar vei avea niţică treabă, căci în prima jumătate a lunii va fi Paştele. Dacă în martie trebuia să îţi cureţi grădina şi să îţi împrospetezi locuinţa, luna aceasta nu vei avea sarcini foarte diferite căci, în fine, traiul într-o singură casă cam la acest lucru se rezumă: păstrarea proprietăţii în condiţii cât mai bune şi diversificarea decorului în mod periodic, pentru a alunga monotonia.

 

Aşadar... ce este de făcut în aprilie?

 

Realizează o inspecţie a exteriorului.

 

Va trebui să te asiguri că în afara locuinţei tale totul este în regulă, pentru a putea începe lucrul în interiorul casei. Inspecţia ar presupune verificarea contoarelor, a crăpăturilor din perete şi a stării covoraşului de la intrare dacă stai la bloc; dacă locuieşti la casă, listei s-ar adăuga verificarea gardurilor, a scurgerilor, a aleilor şi a verandei.

 

Evită aglomerarea.

 

Unele persoane au tendinţa să adune în jurul lor tot felul de lucruri inutile. Altele, au tendinţa de a pune la expoziţie foarte multe decoraţiuni şi suveniruri, ceea ce ar încărca foarte mult camerele unde se întâmplă acest lucru. Oricum ar fi, dacă eşti una dintre aceste persoane sau ai în familie pe cineva de genul acesta, va trebui ocazional să reorganizezi unele lucruri şi să arunci altele.

 

Uneori, este necesar ca această activitate să aibă loc lunar, pentru a nu te obişnui cu aglomeraţia de obiecte care, într-o bună zi, te vor sufoca.

 

Împrospătează-ţi locuinţa cu lucruri... proaspete!

 

Nu este chiar uşor să zugrăveşti în fiecare lună, dar este uşor să faci curat în mod periodic, încât vopsirea lunară a pereţilor să nu fie necesară. Ce alte metode de împrospătare a locuinţei există? Întotdeauna vom avea detergenţii pentru curăţare şi diferitele variante pentru odorizarea locuinţei, precum şi aerisirea camerelor.

 

Pentru un ton cu adevărat proaspăt este recomandată alegerea unor decoraţiuni verzi. Poţi alege să aşezi în fiecare cameră câte un buchet de flori proaspete, din când în când, sau creşterea de plante naturale de dimensiuni mici în mai multe ghivece aşezate „strategic” prin casă.

 

Curăţă, reorganizează şi fă loc pentru relaxare.

 

Scopul final al activităţilor de aprilie este, desigur, ca ţie să îţi placă la tine acasă, să îţi fie uşor să îţi foloseşti ustensilele pentru diferite activităţi, să îţi fie uşor să găteşti pentru că ştii unde sunt toate instrumentele de gătit, că sunt curate şi funcţionale, să ai ţinutele de primăvară la îndemână, pentru că cele de iarnă au fost curăţate şi depozitate frumos în dulap, în aşteptarea fără grabă a viitorului sezon rece şi aşa mai departe.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să îţi faci timp să te relaxezi şi să te bucuri de frumuseţile pe care le aduce primăvara cu dânsa: mirosul copacilor înfloriţi, flori proaspete peste tot, ciripit vesel de păsări, mai multe zile însorite, temperaturi mai uşor de suportat...

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI