TIOR

Limitarea accesului animalelor de companie

Limitarea accesului animalelor de companie este un fapt important, mai ales dacă ai şi copii mici sau dacă ai pe cineva cu alergii în cercul de apropiaţi. Prin urmare, iată câteva idei care te vor ajuta să ţii animalele departe de diferite zone din diferite camere unde tu consideri că nu au voie.

 

Ce se întâmplă în bucătărie?

 

Cu siguranţă nici ţie nu îţi place să plutească părul de pisică prin bucătărie sau să încerce câinele să ţi se urce în braţe în timp ce mănânci, oricât de mult ţi-ai iubi animalul de companie. Totuşi, vasele în care îi laşi prietenului tău necuvântător apă şi mâncare trebuie să fie în bucătărie, ca să se simtă şi el de-al casei, nu?

 

Încearcă să încorporezi în mobilierul de bucătărie un loc unde să aşezi vasele pentru animale şi, dacă se poate, să fie cât mai departe de masă sau de locul unde pregăteşti alimentele pe care urmează să le consumi. De asemenea, ar fi bine să aşezi în bucătărie şi un pat micuţ unde animalul tău de companie să se poată aşeza cât te aşteaptă să termini masa şi să mergeţi să vă jucaţi.

 

Ce se întâmplă în birou?

 

Dacă lucrezi de acasă, vei avea nevoie ca în birou să ai şi câteva jucării pentru animalul tău, dar şi un pătuţ: nu poate lucra, dar îi place să petreacă timp alături de tine, nu-i refuza această plăcere.

 

Pisica, probabil, va dori să ţi se urce în poală, aşa că fie o laşi, fie îţi vei alege un scaun personalizat, care să aibă o prelungire unde să stea pisica.

 

Dacă ai un câine şi nu este de talie mică, acesta va trebui să aibă un culcuş fie lângă picioarele tale (ca să îl poţi mângâia pe burtă uşor cu piciorul din când în când), fie într-un colţ de unde să te poată vedea pe tine, dar şi să observe căile de acces pentru a te proteja de orice eventual intrus, fie el şi numai o muscă.

 

Ce se întâmplă în dormitor?

 

Le iubim, dar ar fi mai bine ca animalele de companie să nu se urce în pat: lasă păr şi poată tot felul de microbi de la plimbările pe afară, de la litieră sau de la igiena pe care şi-o acordă personal. Asigură-le un culcuş apropiat de al tău, poate chiar la aceeaşi înălţime, dar nu unit cu patul tău.

 

Ce se întâmplă în living?

 

Poţi alege să le delimitezi accesul cu ajutorul unui soi de panouri shoji (panouri japoneze), însă este mai bine ca pisicilor să le asiguri traiectorii verticale cu ajutorul unor rafturi fixate de jur împrejurul camerei: pisicilor le place să observe, nu neapărat să şi interacţioneze. În cazul câinilor este mai uşor: ei ştiu să se oprească la comandă, chiar dacă acest lucru înseamnă câteva luni de instructaj.

 

Ce se întâmplă în curte?

 

Dacă ai o curte simplă şi preferi să îi dai un aspect sauvage, atunci nu este nicio problemă să îţi laşi câinele să sape lângă tulpina arbuştilor sau să permiţi pisicii să se lupte cu echivalentul morilor de vânt: florile.

 

Totuşi, dacă grădina ta are un aspect îngrijit şi vrei să rămână aşa, ori îţi dresezi foarte bine animalele de companie, ori le asiguri un ţarc îngrădit ca spaţiu de joacă, astfel încât să le ţii deparde de grădina de zarzavaluri sau de fragilele tale flori de grădină.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI