Lectii invatate din mers

06-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Atunci când vrei să îţi amenajezi locuinţa, există posibilitatea să întâmpini multe obstacole, unele venite de la cunoscuţi, iar altele pur şi simplu se întâmplă. Ambiguu? Să clarificăm: obstacole răsar oricum: nu mai au destulă faianţă la magazin, nu găseşti mobilier în culoarea pe care ţi-o doreşti, descoperi că plafonul este lucrat prost şi trebuie reparat sau că sub parchet este o gaură imensă cu care va trebui să te lupţi. Toate acestea se pot întâmpla, iar cuvintele noastre sunt simple exemplu. Când vei fi la faţa locului, vei putea să ne oferi propriile tale exemple.

 

De parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, te duci şi povesteşti cu tot entuziasmul felul în care vrei să îţi amenajezi locuinţa. Iar instalatorul, părinţii, mătuşile, prietenii, pot opune rezistenţă, de parcă ar fi casa lor şi chiar ar avea un cuvânt de spus. Pentru că lucrul acesta se întâmplă, ne-am spus că este vremea pentru un articol despre cum să depăşeşti diferitele probleme ce apar pe drum spre locuinţa ideală.

 

Casa ta trebuie să fie pe placul tău.

 

Cunoscuţii vor spune: "este prea verde" sau "cum să vopseşti tavanul în negru în garsoniera asta mică?" sau cine ştie ce. Nu contează. Cine locuieşte în fiecare zi în această casă trebuie să se simtă bine şi să se bucure de fiecare element de acasă. Şi ce dacă instalatorul zice că acea chiuvetă este prea mare? Treaba lui este să o instaleze, doar nu este critic de artă!

 

Nu trebuie să fie totul ca la carte.

 

Nu alinia totul la centimentru, nu este necesar să fie totul perfect după normele vehiculate de specialişti sau de oameni simpli care-şi dau cu părerea. Uită-te în jur şi vezi că majoritatea caselor au mobilierul lipit de perete. Dacă încăperile din camera ta nu sunt foarte mici, poţi să laşi puţin spaţiu între perete şi canapea sau fotolii, aşa încât să se creeze un mic culoar: aici poţi să te strecori pentru o poză de grup, poţi aşeza ghivecele de plante sau poţi să îl creezi pentru a facilita accesul către ferestre.

 

Despre grădinărit: totul porneşte de la sol.

 

Literalmente: dacă pământul nu este fertil, este prea argilos ori nu i s-a făcut desţelenirea periodică, nu ai cum să amenajezi o grădină aşa cum ţi-ai dori. Solul trebuie să fie bun pentru ca plantele să se poată dezvolta în el. Înainte de a cumpăra tot felul de răsaduri, asigură-te că ai pământ bun pentru grădinărit.

 

Trebuie să fie şi distractiv.

 

Nu trebuie să ai o listă cu reguli şi nu trebuie să tai capete (cu atât mai puţin pe al tău) dacă nu iese totul exact aşa cum te aşteptai. Fă totul cât mai relaxat posibil şi totul va fi bine. Joacă-te cu elementele de decor şi încearcă să încorporezi şi orice lucru ai moştenit de la ai tăi: nişte fotolii frumoase (chiar dacă le recondiţionezi), o măsuţă de cafea frumoasă, un set de pahare etc.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.