TIOR

Lectii de Home Design de la parinti

Nu este necesar ca părinţii tăi să fie designeri de interioare ca tu să ai ce învăţa de la ei în acest sens. Uneori, învăţăm chiar şi involuntar şi inconştient cam cum ar trebui amenajată casa, mai ales dacă din copilărie şi până când te-ai mutat separat de părinţi v-aţi mutat împreună într-o altă casă. Orice spaţiu de locuit trebuie amenajat, chiar dacă unele spaţii au nevoie doar de mici modificări.

 

Adesea, dacă familia nu se mută într-o altă locuinţă, se schimbă măcar ordinea mobilierului dintr-o cameră, mobilierul dintr-o cameră într-alta sau se schimbă cu mobilier nou. Uneori, se schimbă numai accesoriile sau zugrăveala, dar schimbări se fac periodic în interiorul unei locuinţe. Ce putem învăţa de la părinţi despre amenajările interioare?

 

Trebuie să fie loc pentru toată lumea.

 

De câte ori ai avut impresia în casa natală că oaspeţii se simt nelalocul lor sau că, dacă ar vrea să rămână peste noapte, nu ar avea unde? Indiferent cât de mică este o locuinţă, părinţii au întotdeauna loc pentru copiii lor, dar şi locuri de rezervă pentru oaspeţi. Aceste locuri de rezervă sunt mascate în canapele şi fotolii extensibile, paturi pliabile şi saci de dormit.

 

Invitaţii trebuie să se simtă ca acasă.

 

Pentru ca invitaţilor tăi să le placă la tine acasă trebuie, în primul rând, să te simţi în largul tău. În al doilea rând, va trebui să îţi priveşti locuinţa cu un ochi critic din când în când şi să vezi (şi să modifici ulterior) ce anume nu ţi-ar plăcea dacă ai fi propriul tău musafir. O atmosferă caldă şi primitoare este, adesea, dependentă numai de atitudinea gazdei.

 

Trebuie să îndrăzneşti să faci ce-ţi place.

 

Unele persoane preferă lucrurile simple, alte persoane preferă elementele ceva mai pompoase pentru amenajarea propriei locuinţe. Aşadar, dacă preferi culorile intense sau imprimeurile mari şi ochioase, amenajează-ţi locuinţa aşa cum îţi plac.

 

Caută meseriaşii cei mai pricepuţi.

 

Mai ales dacă nu ştii să zugrăveşti tu sau cineva din familie (sau să pui gresie, faianţă şi ce mai trebuie făcut prin casă) este foarte important să ai răbdarea necesară până când găseşti meseriaşii cei mai pricepuţi pentru a-ţi face lucrarea din casă.

 

Contează foarte mult să îţi plănuieşti bine totul.

 

... Mai ales bugetul! Părinţii sunt, de obicei, modelele responsabile din viaţa noastră. Ei ne învaţă (fiecare în felul lui) cum să ne drămuim banii şi că trebuie să avem un plan pentru orice acţiune pe care o întreprindem, în special dacă este un proiect atât de important precum amenajarea propriei locuinţei.

 

Calitate înainte de modă.

 

De la părinţi învăţăm o primă lecţie despre lucruri, în general: mai bine cumperi un lucru bun, de calitate, decât un lucru la modă, care se poate demoda sau strica într-o perioadă scurtă. Priveşte locuinţele părinţilor şi obiectele de mobilier: chiar dacă unele nu mai arată chiar proaspete, rezistă foarte bine. Mobilierul clasic şi de calitate este genul de lucru în care părinţii, persoane calculate şi cu gândul la viitor, vor investi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI