TIOR

La ce sa te astepti de la reamenajarea locuintei?

Reamenajarea locuinţei înseamnă, înainte de imaginea reîmprospătată a locuinţei şi de aspectul ireproşabil al noilor alegeri pentru casă, multe alte „detalii”. De exemplu, s-ar putea să vrei să strângi un fond pentru „zile negre” şi să îţi anunţi vecinii că te apuci de curăţenie în apartament. De asemenea, va trebui să respecţi programul „sugerat” de asociaţia locatarilor pentru păstrarea liniştii în clădire.

 

Va fi praf.

 

Întotdeauna se face praf când amenajezi sau reamenajezi o locuinţă. Nu ai încotro. Cumpără măşti protectoare pentru toată lumea care îţi va trece pragul, acoperă, înveleşte şi ambalează tot ce trebuie păstrat cu grijă şi în condiţii de curăţenie şi abia apoi începe. De altfel, s-ar putea să vrei să citeşti articolul acesta despre pregătirile premergătoare reamenajării locuinţei.

 

Va fi zgomot.

 

Vor fi oameni noi în casă, va fi curent, se vor trânti uşi. Trebuie dezasamblare şi asamblate tot felul de obiecte, va fi nevoie de bătăi ce ciocane, se vor bate cuie, se vor da găuri, se va vorbi mai tare pentru a acoperi tot zgomotul de fundal. Da, va fi zgomot. Pregăteşte-te!

 

Va dura.

 

La un moment dat, se poate să ajungi la acea stare când nu îţi doreşti decât să scapi de toate, să te grăbeşti să termini şi să ai casa ta înapoi, fără toţi străinii aceia gălăgioşi în salopete murdare. Mai îndură puţin. Chiar dacă te enervează acum, este mai important să ai rezultatele dorite şi să fii mulţumit(ă) la sfârşitul remodelării. Sigur, se poate să fie nevoie să stai cu muncitorii şi să te asiguri că nu trag de timp şi că fac treabă bună, dar nu te grăbi cu restul alegerilor.

 

Vei avea parte şi de surprize... nu neapărat dintre cele mai plăcute.

 

Pregăteşte-te să ai parte de tot felul de surprize: să se descopere că unul dintre pereţi este strâmb, să fie o gaură sub parchetul montat dinainte să te muţi tu acolo, să trebuiască încă o găleată de var şi tot aşa... Pregăteşte-te moral şi păstrează un fond de rezervă pentru astfel de lucruri neaşteptate şi nedorite.

 

Vor avea loc schimbări.

 

Se poate să aibă loc schimbări de plan. Să te răzgândeşti în privinţa culorii din bucătărie, să alegi altă faianţă pentru baie, să îţi doreşti al pat pentru dormitorul copiilor şi aşa mai departe. De altfel, trebuie să iei în considerare faptul că se va depăşi (chiar dacă numai puţin) şi bugetul stabilit, şi perioada estimată pentru reamenajarea locuinţei tale.

 

Dar, la final, ai casa ta, care este numai a ta, care este frumoasă şi este exact aşa cum ţi-ai dorit-o. Felicitări!

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI