Junk Design

21-03-2014 / Blog amenajari locuinte

Junk design este un curent (putem deja să îl numim un stil), care s-a extins din domeniul modei şi în arhitectură. Voi aborda mai puţin tendinţele vestimentare ale stilului pentru că mă interesează mai mult partea de aranjament interior a unei locuinţe cu tente “junk” şi a aspectului sau exterior.

 

Denumirea îi cam spune şi conţinutul. Este o abordare rebelă sau nonconformistă, în care se îmbină elemente nu numai din sfera “lucruri vechi de aruncat”, ci şi lux şi opulenţă, în general naturale, rugoase şi nefinisate, sau mai degrabă, aparent nefinisate.

 

Un aranjament junk constă în straturi suprapuse de mobilier şi texturi care în mod normal sunt degradate şi refăcute pentru a genera un impact vizual puternic şi a crea o stare de confortabil, familiar, de casă iubită de cei care locuiesc în ea.

 

Ca şi alte multe tendinţe, şi acesta este tot american. Deşi noi în Europa nu avem “yard sales”, adică lucruri de vânzare netrebuincioase, găsim cu siguranţă prin podul bunicii cufere, cutii, scaune sau mese şi dulapuri vechi, care scârţie şi care sunt degradate, pe care le putem reinstaura la frumuseţea lor de altă dată.

 

Nu numai luminozitatea şi confortul sunt de considerat. Până la urmă, orice stil am aborda, putem avea atmosfera iubitoare şi călduroasă a unui cămin, însă acesta este şi în lumina ultimelor tendinţe ecologice. Practic refolosim lucruri care în alte circumstanţe nu ar mai fi trebuincioase, dându-le din nou valoare şi utilitate.

 

Probabil că fotografiile pregătite sunt mult mai expresive decât orice descriere aş putea da eu, aşa că am pregătit câteva variante: una luminoasă şi veselă, alta, mai puţin luminoasă.

 

Confortabil şi luminos:

 

Iată ce se poate face cu puţină imaginaţie din texturi de saci şi paleţi, sau din sticle şi borcane refolosite.

 

Junk Design

 

Junk Design

 

Junk Design

 

Ultima imagine induce o atmosferă rece şi întunecoasă. Mi-a atras atenţia în mod special zilele trecute conceptul unui artist bulgar, care îmbină cele mai neaşteptate elemente naturale şi sintetice: piatră, beton, lemn şi sticlă. Poate părea o aglomerare de elemente, însă conceptul este luxos. confortabil şi ecologic. Natura ideii este destul de mohorâtă, iar atmosfera întunecată, dar nu mai puţin primitoare.

 

Sursa foto: funkyjunkinteriors.net

 

Arch. viz Bianca Neagu

 

E-mail: bianca.neagu@premiumrush.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.