Izolarea casei cu polistiren – o solutie utila

15-08-2016 / Blog amenajari locuinte

Multe persoane se gândesc la izolarea termică a casei dar nu știu exact ce implică acest lucru. Este o metodă folosită de multe persoane în ultima perioadă. Există câteva aspecte de care trebuie să țineți cont. Astăzi la secțiunea Amenajări locuințe vă oferim câteva informații despre izolarea casei cu polistiren.

Ce este polistirenul?

Polistirenul este un material folosit pentru izolare, transparent. Acesta este parțial cristalin și poate fi prelucrat termic. Polistirenul este alcătuit din 98% aer și 2% stiren.  Stirenul este un produs ce are la bază petrol. Pentru fabricarea polistirenului sunt folosite mai puține materiale decât pentru fabricarea unui alt material termoizolant. Polistirenul este de două tipuri: polistiren extrudat și polistiren expandat.

Polistirenul extrudat care se prescurtează XPS, are capacitatea de a izola încăperi de la subsol până la acoperiș. Rezultatul este unul excelent în cazul termoizolațiilor la pereții de la subsol. În încăperile cu umiditate crescută, polistirenul se comportă impecabil.

Polistirenul expandat care se prescurtează EPS. Acesta poate fi grafitat sau alb. Este potrivit pentru izolarea interioară cât și pentru izolarea exterioară a acoperișurilor cât și a fațadelor. Nu reprezintă un pericol, de aceea se utilizează în spitale și în grădinițe.

De ce să izolăm casa?

Este indicat să izolați casa, deoarece se păstrează o temperatură constantă. Mai mult, izolarea exterioară a casei cu polistiren nu permite curenților de aer să între în locuință. Astfel, nu veți avea probleme cu apariția igrasiei. Pentru izolarea casei este nevoie să urmați câteva etape. În cazul în care nu vă pricepeți, puteți apela cu încredere la un specialist.

Știați că?

Polistirenul are o formă masivă sau buretoasă și este foarte căutat la noi în țară datorită costurilor reduse de achiziționare.

Pentru folosirea unui metru cub de polistiren se economisește echivalentul consumului unui automobil care este capabil să parcurgă 30.000 de km.

Atenție la ceea ce cumpărați deoarece puteți achiziționa produse de proastă calitate care seamănă cu polistirenul original.

Termoizolația ține până la 25 de ani.

Vara temperatura se menține constantă datorită izolării cu polistiren fără să fie foarte cald, iar iarna pereții nu vor îngheța.

Pentru mai multe idei intrați în secțiunea Amenajări locuințe.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.