TIOR

Intretinerea lucrurilor albe

Îţi plac casele în case există foarte multe elemente albe? Tu de ce să nu alegi o canapea albă sau pereţi albi pentru acasă, dacă aşa îţi place? Nu trebuie să îţi mai fie teamă că îţi murdăreşti lucrurile şi că se curăţă greu. Acum există atât de multe soluţii şi aparate de curăţat şi atât de multe materiale, încât orice a fost cândva alb poate reveni cu uşurinţă la culoarea iniţială.

 

Cum întreţii pereţii albi?

 

Praful se acumulează chiar şi pe suprafeţele verticale. Prin urmare, va fi nevoie să aspiri pereţii măcar o dată la câteva săptămâni (sau mai des, dacă tu consideri necesar). Apoi, pentru a-i curăţa, ar fi bine să încerci întâi pe porţiuni mici şi numai acolo unde sunt petele cu o cârpă uşor umezită, moale şi curată. Dacă nu merge, înmoaie cârpa în apă cu puţin bicarbonat de sodiu sau caută soluţii gata pregătite pentru curăţarea pereţilor albi.

 

În acelaşi timp, ar fi bine să ţii în debara şi o cutie cu vopsea albă şi pensule de diferite dimensiuni, pentru a putea acoperi rapid şi uşor orice pată încăpăţânată.

 

Cum întreţii tapiseria albă?

 

Ideal ar fi să nu alegi mobilier cu tapiserie pe care să nu o poţi scoate, ci pentru huse lavabile care să arate ca şi cum ar fi tapiserie. Caută în comerţ spray-uri pentru a proteja ţesătura tapiseriei sau huselor de pete şi încearcă să alegi materiale care nu rămân pătate după spălare.

 

Mobilierul tapisat trebuie aspirat cu regularitate, iar pentru curăţarea în profunzime este recomandată curăţarea cu abur. Pentru petele dificile, caută detergenţii corespunzători: adaptează produsele de curăţare materialului cu care este tapisat mobilierul.

 

Cum întreţii cearşafurile albe?

 

Când alegi cearşafuri albe, verifică eticheta pentru a vedea dacă necesită îngrijire specială. Încearcă să nu combini cearşafurile albe cu materiale de altă culoare (mai ales dacă se scămoşează sau se decolorează).

 

Cearşafurile albe le vei spăla cu apă fierbinte, dar numai cu alte lucruri albe, pentru a le păstra imaculate. Înălbitorul nu îl folosi decât dacă este absolut necesar.

 

Cum întreţii podelele albe?

 

De-ţi vine să crezi sau nu, praful se vede chiar mai puţin pe podelele albe (sau cele deschise la culoare) decât pe cele închise la culoare! Prin urmare, nu ai de ce să nu alegi podele albe pentru locuinţa ta, dacă îţi place acest tip de finisaje.

 

Pentru păstrarea unei stări cât mai bune a podelelor albe, este recomandat să nu umbli prin casă cu încălţămintea pe care o porţi pe afară, să aspiri şi să lustruieşti podelele ori de câte ori este nevoie (ar fi bine să îţi faci chiar un program de curăţenie) şi alege cu grijă covoarele colorate (unele s-ar putea să transfere parte din culoare pe podea, dacă nu sunt fabricate cu un strat protector dedesupt).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI