TIOR

Intotdeauna o atmosfera proaspata

Pentru a menţine o atmosferă proaspătă acasă, trebuie să schimbi din când în când câte ceva. Desigur, curăţarea locuinţei şi parfumarea spaţiului în care trăieşti ajută foarte mult. Totuşi, este nevoie din când în când de împrospătarea decorului din căminul tău: uneori pentru că lucrurile nu mai funcţionează cum trebuie, alteori pentru că este nevoie de o igienizare în detaliu a casei, alteori pentru că pur şi simplu te-ai plictisit de culoarea pereţilor sau ţi-ai dat seama că produsele de iluminat nu sunt poziţionate eficient.

 

Aşadar, ce schimbări poţi face în jurul casei cu o investiţie relativ mică pentru efecte cât mai vizibile?

 

Schimbă paravanul cabinei de duş sau perdeaua de la cadă.

 

După o vreme, toate lucrurile se uzează. Accesoriile zonei de baie se uzează şi ele: pot căpăta zgârieturi, pete, crăpături şi aşa mai departe. Desigur, se poate să îţi doreşti o schimbare din considerente pur estetice. Dacă vrei să împrospătezi felul în care arată baia ta, poţi schimba paravanul cabinei de duş, ceea ce reprezintă piesa cea mai voluminoasă din baie şi cea mai ieftină variantă a redecorării.

 

Schimbă aspectul podelelor cu un covor.

 

Dacă ai mochetă, schimbă mocheta. Dacă ai covor, schimbă covorul (poţi schimba covorul din dormitor cu cel din living, de exemplu) şi asortează-l apoi cu un alt element din cameră: o vază sau un tablou, de exemplu. Dacă podeaua este goală, o poţi acoperi în întregime cu o mochetă sau un covor sau o poţi acoperi numai cu o traversă sau un covor micuţ, care să schimbe numai tonul camerei unde este aşezat.

 

Eliberează niţel spaţiul unde trăieşti.

 

Ia în considerare faptul că s-ar putea să îţi doreşti să îţi schimbi locuinţa numai pentru că în ultima vreme s-a cam aglomerat. Dacă acesta este cazul, încearcă să împuţinezi lucrurile pe care le-ai adus în casă şi să le organizezi mai bine pe cele existente cu ajutorul unor rafturi în spaţiile înguste unde nu poţi pune altceva sau al unor piese de mobilier cu dublă utilizare.

 

De asemenea, dacă locuieşti într-un apartament fără balcon şi nu ai unde să pui rufele la uscat decât pe un suport într-una dintre camere, poate ar fi mai bine să instalezi un suport pe care să îl poţi ridica cât mai aproape de tavan după ce ai aşezat rufele pe el, aşa cum poţi vedea în a treia imagine din galeria foto.

 

Schimbă aspectul uşilor.

 

Dacă bugetul îţi permite, poate ar fi mai bine să schimbi uşile din interiorul casei cu totul, însă dacă bugetul este unul modest şi uşile funcţionează bine încă, poţi schimba numai aspectul acestora folosind autocolant sau vopsea. Vei putea să le pictezi uni sau le vei putea desena cu modele geometrice şi nu numai – acest lucru depinde de timpul, răbdarea şi îndemânarea de care te ştii capabil(ă).

 

Oferă-ţi un plus de lumină.

 

Lumina insuficientă poate crea impresia de oboseală şi de izolare chiar şi atunci când corpul sau mintea ta nu are nevoie nici de una, nici de alta. De aceea, ar fi bine să adaugi în locuinţa ta câteva corpuri de iluminat şi să le poziţionezi exact acolo unde îţi lipsesc: în apropierea unei piese de artă, într-o zonă de lucru etc.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI