TIOR

Ingrediente HD – partea I

De data aceasta, HD nu înseamnă „high definition“, ci „home design“. Nu trebuie să fii designer ca să ştii să îţi amenajezi locuinţa, ci numai să ştii de care ingrediente ai nevoie. Acest prim articol va fi dedicat mai mult pregătirilor pentru amenajarea locuinţei, iar în cel la ora 18.00 vei găsi punctaţi paşii care trebuie urmaţi pentru a transforma o casă oarecare într-un cămin prietenos şi confortabil din toate punctele de vedere.

 

În primul rând, trebuie să ai o casă.

 

Bineînţeles că trebuie să ai o casă a ta pentru a o putea amenaja aşa cum îţi doreşti şi pentru a avea tragerea de inimă să investeşti în mediul respectiv. Nu contează că îţi cumperi o casă pe pământ, o vilă, un apartament, un penthouse sau o garsonieră într-o vilă de apartamente – trebuie să fie o proprietate care să fie a ta.

 

În al doilea rând, se poate să ai nevoie de o carte a ideilor.

 

Am mai discutat despre această carte a ideilor şi în continuare credem că este o idee bună şi folositoare. Cu toţii visăm întâi la cum ar trebui să arate casa noastră, la cum ar fi să vii acasă şi să găseşti o bibliotecă nu-ştiu-de-care sau o canapea de care ai văzut nu ştiu unde sau poate ţi-ai zis şi tu, la un moment dat, când ai văzut vreun obiect lucrat manual: „când am să fiu la casa mea, am să fac şi eu asta“. Ideile acestea nu trebuie să se piardă. Pătrează-le într-un caieţel sau într-un fişier în format electronic, nu contează, doar păstrează-le.

 

În al treilea rând, cel mai bun sfătuitor este instinctul.

 

Trebuie să ştii lucrul acesta şi să nu porneşti amenajarea locuinţei după sfaturile unei persoane care nu locuieşte acolo, indiferent de vârsta sau de rangul familial: mama, mătuşa, tatăl, instalatorul – nimeni nu ştie mai bine decât tine ce îţi doreşti de la „acasă“, aşa că nu lăsa opinii exterioare să te influenţeze dacă acestea nu coincid cu lucrurile la care te-ai gândit tu deja.

 

În al patrulea rând, aceasta casă nu este numai pentru tine.

 

Cel mai probabil, dacă ţi-ai cumpărat o casă (sau un apartament – tipul locuinţei contează prea puţin în cazul de faţă), nu te-ai gândit numai la binele propriu, ci ai sau vrei să îţi întemeiezi o familie. Aşadar, şi amenajările interioare trebuie să ilustreze lucrul acesta şi să cuprindă preferinţele fiecărui (viitor) locatar şi să întâmpine necesităţile fiecăruia.

 

La urmă de tot, s-ar putea să îţi doreşti şi un animal de companie sau mai multe, aşa încât casa să nu fie niciodată cu adevărat goală şi să primească toată lumea iubire necondiţionată din minimum o sursă. Nici măcar nu contează că îţi alegi un acvariu cu peşti, un hamster, un papagal, o pisică sau un câine ori poate chiar ceva mai puţin întâlnit, cum ar fi o iguană sau un dihor. Animalele de companie sporesc încrederea în sine şi te ajută de fiecare dată să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI