TIOR

Ingrediente HD – partea a II-a

Aşa cum notam în articolul precedent, HD vine de la „home design“; trebuie să dezambiguizăm notarea pentru optimizarea comunicării. Aşa cum promiteam, articolul anterior a fost mai mult pentru a te pregăti, iar acesta va fi ceva mai punctual. De ce anume ai nevoie pentru a-ţi amenaja locuinţa? De o casă, de resurse, de motivaţie, de răbdare, de timp, de idei şi aşa mai departe. Dar ce înseamnă „şi aşa mai departe“? De data aceasta, îţi putem răspunde noi...

 

Ai nevoie de puţină îndrăzneală şi puţină creativitate.

 

Creativitatea este necesară pentru crearea unui spaţiu original, individualizat, personalizat. Doar nu vrei să ai o casă ca un showroom, ci o casă care să îţi spună „Bine ai venit acasă!“ Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, va trebui să pui o parte din tine în fiecare obiect sau detaliu din decorul pe care vrei să îl creezi. Mai exact, trebuie să ai încredere în tine pentru diferite asocieri de culori, trebuie să îndrăzneşti să instalezi un hamac în camera bebeluşului dacă asta îţi doreşti, trebuie să ai curaj să alegi o bucătărie care să fie în totalitate albă, dacă ideea aceasta ţi s-a întipărit în minte şi în acea carte a ideilor pe care o tot pomenim.

 

Este casa ta, îndrăzneşte să o amenajezi aşa cum îţi place!

 

Ai nevoie de stabilirea valorilor.

 

Stabileşte-ţi valorile şi alege un stil de amenajări interioare potrivit bugetului, gusturilor şi necesităţilor tale. Apoi analizează elementele „vintage“ de care dispui şi stabileşte dacă vrei să le păstrezi în noua ta casă, amintindu-ţi de poveştile pe care le poartă cu ele şi de faptul că, vrând, nevrând, acestea au o notă caldă, personală.

 

Ce este mai important? Să fie totul nou? Să fie totul personalizat? Să fie confortabil, indiferent de vechime? Să aibă un anumit model? O anumită culoare? Iată, aceste întrebări ţi-ar putea servi drept parametri pentru stabilirea valorilor, în cazul în care nu ai şti de unde să începi.

 

Ai nevoie de culori şi de echilibru.

 

Îţi plac culorile? Foarte bine. Îţi place şi echilibrul? Şi mai bine, căci fără el s-ar putea să nu faci cele mai bune alegeri în niciun domeniu. Împreună, aceste două idei pot crea un cămin foarte plăcut vederii. Aşa cum notam şi cu alte ocazii, orice culoare se potriveşte cu orice culoare, iar dovada o vei găsi privind natura. Cât despre echilibru, acesta te va ajuta să nu creezi un decor prea colorat sau prea plicticos, nici prea gol, nici prea aglomerat, ci numai să aşezi toate lucrurile de care ai nevoie în aşa fel încât să îţi rămână şi spaţiu şi să ai, la finalul zilei, un cămin armonios.

 

Ai nevoie de confort.

 

Până la urmă, totul ajunge aici: ai nevoie de confort. Vrei să ajungi acasă şi să te simţi în largul tău, să stai comod pe orice piesă de mobilier din orice cameră, să ai spaţiul de care ai nevoie şi pentru a te întinde, dar şi pentru a-ţi aşeza lucrurile de care ai nevoie de-a lungul existenţei tale.

 

Am mai abordat această idee în articolele despre „acasă“ şi am notat şi atunci câteva moduri în care să poţi transforma o casă într-un cămin. Lucrurile personale, pasiunile, gusturile fiecăruia trebuie ilustrate într-un fel sau altul: printr-o colecţie etalată pe un raft, prin-un tablou, printr-un perete plin cu fotografii înrămate, prin obiecte recondiţionate, prin alegerea culorilor, imprimeurilor şi texturilor potrivite.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI