TIOR

Infrumusetarea dulapurilor banale

Se întâmplă să ai în jurul casei obiecte de mobilier care nu îţi plac în mod deosebit şi pe care ai prefera să le transformi cumva... oricum! În privinţa dulapurilor, trebuie să ştii că într-adevăr se poate să le modifici pe ele sau elementele din jurul lor aşa încât chiar şi cele mai banale sau mai urâte piese de mobilier să aibă un aspect plăcut şi prietenos.

 

Transformă noptierele în taburete multifuncţionale.

 

Dacă ai o noptieră sau un dulap pitic acasă care nu îţi place cum arată sau care parcă nu îşi mai găseşte locul în casa ta, ai putea să încerci să îi tapisezi partea superioară cu un strat de burete şi un alt strat textil. Important este să găseşti modul corespunzător de prindere şi să aibă înălţimea potrivită pentru a putea fi utilizat cu noul scop pe care i-l fixezi.

 

Alătură-le lumină şi/sau culoare.

 

Pe o noptieră veche poţi aşeza o lampă drăguţă. Doar ştii: totul poate arăta mai bine dacă este aşezat în lumina potrivită. Orice element din interiorul locuinţei tale are nevoie de o lumină bună. În plus, pentru un aspect mai proaspăt şi mai plăcut, ai putea să adaugi un strop de culoare, aşa cum vei vedea în a doua imagine din galeria foto.

 

Înlocuieşte sertarele cu valize, cutii şi cufere.

 

Un dulap vechi îşi poate păstra aerul boem al unei piese de mobilier "vintage" sau "old school" şi fără a-şi păstra toate elementele. De exemplu, ai putea să înlocuieşti sertarele micilor dulapuri sau uşile diferitelor compartimente cu diferite valize, cufere, cutii sau lădiţe cu modele şi culori diferite. Această rocadă ar avea ca efect estetic înveselirea piesei de mobilier şi dinamizarea aspectului întregii încăperi unde acesta este aşezat.

 

Oferă-le alt chip – unul mai colorat.

 

O culoare puternică întotdeauna va avea un efect energizant asupra camerei unde este folosit un element cromatic intens. Prin urmare: nu îţi place vechea comodă sau noptiera moştenită de la bunici? Scorojeşte-i lacul cel vechi, finisează-i suprafeţele şi oferă-i un chip nou cu un strat proaspăt de lac colorat şi cu textura necesară pentru a completa armonios spaţiul în care obiectul de mobilier recondiţionat urmează a fi aşezat.

 

Bineînţeles, poţi recondiţiona mai multe piese de mobilier, eventual din clase diferite, pentru a alcătui un decor plăcut, familiar şi familial, poate chiar cu un aer shabby chic.

 

Păstrează-le ca atare pentru un aspect vintage.

 

Şi aspectul "old school" poate fi, de altfel, foarte uşor de îmbrăţişat. Cheia s-ar afla în alte ornamente şi accesorii vintage pe care le-ai alătura primului obiect care a produs dorinţa de schimbare. Şi întotdeauna trebuie să te întrebi: ce valoare sentimentală are obiectul pe care vrei să îl schimbi? Ce valoare economică are obiectul pe care vrei să îl schimbi? Obiectul pe care vrei să îl schimbi sau să îl arunci poate fi utilizat în continuare (ca atare) sau poate fi transformat relativ uşor în ceva practic?

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI