TIOR

Indrazneste sa alegi tapiterie colorata!

Cu siguranţă vor exista întotdeauna oameni care vor opta pentru amenajări interioare în culori neutre din teama de un eventual dezastru estetic, dar cu puţin talent şi antrenament "optic" te poţi pregăti pentru a combina culorile oricum vrei, iar rezultatul să fie unul plăcut, armonios, relaxant, jucăuş sau oricum altfel ai vrea tu să îl descrii.

 

Primul pas este, desigur, alegerea unui stil sau a unei idei de urmărit: ce sentiment vrei să ofere camera pe care urmează să o decorezi? Care vrei să fie primul gând al privitorului atunci când dă cu ochii de această cameră? După ce stabileşti tonul în care vei decora, urmează detaliile... Iar astăzi vom discuta despre tapiterie

 

Gândeşte-te la cum potriveşti culorile într-o cameră.

 

Gândeşte-te dinainte cum se potrivesc într-o încăpere anumite culori. Alegi o singură culoare şi restul elementelor vor fi albe, negreu sau în culori neutre sau combini două sau trei culori? Dacă vrei să combini mai multe culori, va trebui să ai mare grijă la cum se potrivesc nuanţele între ele, dar şi să echilibrezi decorul din punct de vedere cromatic, aşa încât să nu fie o privelişte obositoare, să nu se creeze impresia de aglomerare şi aşa mai departe.

 

Oferă spaţiul necesar culorii.

 

Dacă alegi numai câteva elemente colorate şi le alegi într-o singură culoare, ar fi bine să optezi pentru multe obiecte care să tempereze intensitatea acelei culori. De exemplu, dacă în living alegi un fotoliu foarte albastru, va trebui să contrabalansezi efectul său estetic printr-un alt element cu aceeaşi nuanţă aşezat în altă parte a camerei (o lustră albastră sau câteva pernuţe decorative în aceeaşi nuanţă), iar apoi să nu aglomerezi spaţiul necesar acelui fotoliu.

 

Alegi un obiect colorat pentru contrast, iar apoi trebuie să umpli spaţiul (încăperea) cu elemente albe, gri sau neutre (în culorile lemnului, de exemplu), pentru ca acel strop de culoare să poatăavea efectul căutat.

 

Echilibrează o culoare puternică printr-un alt element la fel de puternic.

 

Monocromatic nu îţi surâde? Nu-i nimic. Poţi alege şi două culori, la fel de puternice, la fel de intense, la fel de evidente. De exemplu, poţi zugrăvi întregul living în alb, parchetul şi tâmplăria le vei alege albe sau într-o culoare neutră (crem, bej, maro etc), dar poţi alege o canapea roşie şi un fotoliu albastru sau verde intens. Uită-te şi în galeria foto pentru a te convinge că pot arăta bine împreună două elemente în culori diferite, dar la fel de intense, dacă găseşti nuanţele potrivite.

 

Găseşte textura potrivită şi nuanţa potrivită.

 

Optează pentru culorile tale preferate, dar acordă atenţia cuvenită şi texturilor, şi modelelor, şi stilului pe care îl are fiecare obiect în parte în paralel cu stilul ales pentru amenajarea camerei. Aşadar, alege cu grijă textura şi nuanţa obiectului colorat aşezat într-o cameră, aşa încât acesta să se potrivească restului decorului.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI