TIOR

Indicii amenajarii unei case pentru barbati

Cum faci o casă nouă sau nu să arate impecabil şi să fie tuturor băieţilor care o locuiesc? Desigur, acest lucru presupune că majoritatea populaţiei este de sex masculin – de exemplu, casa în care locuiesc o mămică împreună cu soţul ei şi cei doi băieţei ai lor. Bineînţeles că ea va avea colţul său, altarul său femeiesc, însă majoritatea casei va avea amprenta testosteronului.

 

Cum amenajezi o astfel de locuinţă încât să arate bine, să fie uşor de curăţat şi rezistentă la toate tipurile de lupte (lupte greco-romane, lupte cu pistoale de apă, cu mâncare, cu mingi şi aşa mai departe) care vor avea loc (din păcate) în interiorul casei?

 

Puţine ornamente casabile

 

Băieţii se joacă. TOT timpul! În feluri diferite, dar tot timpul: chiar şi când fac lucruri serioase. Desigur, generalizăm şi poate, prin asta, greşim, dar este mai bine să îţi iei mai multe măsuri de siguranţă decât să îţi pară rău.

 

Nu etala colecţia de porţelanuri în living sau, în cazul în care nu te poţi abţine, aşază-le într-o vitrină atotandurantă. De altfel, este oricum indicat să foloseşti cât mai puţine decoraţiuni – puţini sunt băieţii şi bărbaţii cărora le plac ornamentele abundente.

 

Paletă de culori corespunzătoare

 

Evită rozul. Ai grijă la combinaţiile cromatice care includ roşu, portocaliu şi violet, chiar dacă acestea nu sunt sunt la fel de dispreţuite de băieţi – lor le plac aceste culori numai în anumite conbinaţii, aşa că mai bine vă consultaţi înainte de a zugrăvi sau de a face o altă investiţie importantă în aspectul locuinţei voastre.

 

De regulă, băieţii preferă culorile închise, culorile reci, nonculorile şi culorile neutre. Deci poţi alege dintre nuanţele de albastru, de verde, de gri şi de maro şi te poţi juca aproape cum vrei tu cu acestea.

 

Cu un stil corespunzător

 

Poneii şi ghirlandele nu prea au ce căuta pe un teritoriu dominat de masculi. În schimb, galeriile cu figurine de colecţie, aproape orice este legat de sporturi şi/ sau tehnologie, obiecte ce fac trimitere la anumite arte sau anumite secţiuni ale acestora, în funcţie de pasiunile băieţilor, sau poate chiar la diferite ştiinţe (istoria, geografia, fizica etc) vor fi binevenite.

 

Ca stiluri de amenajare, sunt recomandate stilul minimalist, stilul industrial, stilul contemporan şi stilul eclectic. Încearcă să nu îţi complici prea mult existenţa.

 

Organizare la maximum

 

Organizarea este cheia – de altfel, băieţii au tendinţa să marcheze fiecare colţ din casă cu o pereche de şosete purtate. Câte un coş de rufe în fiecare dormitor, cel puţin câte un cârlig în cuier pentru fiecare băiat şi spaţii de depozitare (eventual, etichetate) cât de dese cu putinţă. Spor la amenajat!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI