TIOR

Inchis sau deschis – ce te reprezinta mai bine?

Aşa cum am subliniat şi cu alte ocazii, amenajările interioare depind foarte mult de personalitatea celor care locuiesc în noile case şi apartamente ce trebuie decorate. Acestea pot sugera persoanelor care vin în vizită gradul de disponibilitate emoţională sau gradul de comunicativitate specific familiei, precum şi preocupările fiecărui membru.

 

Din acest punct de vedere, există două clasificări ale personalităţilor: închise sau deschise, iar acest lucru va fi ilustrat cu ajutorul a trei dimensiuni de analiză a modului de decorare a unui apartament nou sau a unei case noi, după cum urmează a vă fi descris. 

 

Tipuri de mobilier

 

Dulapurile fără uşi sau cu uşi din sticlă sau alte materiale transparente se dovedesc foarte utile atunci când sunteţi în grabă şi căutaţi ceva anume, precum şi atunci când doriţi să vă etalaţi cele mai valoroase (din punct de vedere sentimental sau economic) obiecte. Astfel de dulapuri sunt folositoare în bucătărie, dar mai ales în living, unde îşi vor schimba denumirile în biblioteci şi vitrine.

 

Dulapurile cu uşi netransparente sunt, parcă, şi mai utile. Acestea protejează obiectele personale (care dintre lucrurile pe care le ţineţi în propriul cămin nu sunt personale?) de privirile vizitatorilor, dar şi de lumina puternică, de praf sau de umiditate, factori externi ce pot deteriora multe dintre bunurile unei familii (fotografii, cărţi, haine etc).

 

Orientări cromatice

 

Acestea sunt o altă expresie a închiderii sau deschiderii: după cum bine ştiţi, există culori calde şi culori reci, dar şi culori închise şi culori deschise. Sigur aţi observat că nu toate culorile calde sunt deschise: există nuanţele acelea care s-au format prin amestecul culorilor pure cu o doză de negru sau de maro. Astfel, există galben închis, portocaliu închis, roşu închis, iar acestea au un efect estetic asemănător cu cel al culorilor reci închise.

 

Culorile deschise vor sugera întotdeauna deschidere, serenitate, poftă de viaţă, veselie, dorinţă de comunicare şi de apropiere şi tocmai de aceea nu vor dispărea niciodată din tendinţe: va trebui să existe măcar un obiect în colorit vesel în fiecare cameră a casei dumneavoastră.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să conştientizaţi efectul pe care îl au culorile asupra stării dumneavoastră spirituale. Deşi adeseori culorile închise vă pot ajuta să vă odihniţi mai bine sau să vă simţiţi intimitatea protejată, există riscul ca acestea să provoace naşterea unor stări de anxietate, depresie sau descurajare. De aceea, este recomandat ca în orice cameră să existe o oarecare alternare a culorilor, astfel încât să existe un echilibru estetic: pentru fiecare zonă neagră, maro închis, bleumarin sau indigo, trebuie să existe o zonă albă, crem sau pastelată.

 

Pătrat sau rotund – o altă manieră de a măsura receptivitatea  

 

Preferinţa pentru forme ascuţite sau dure corespunde preferinţei pentru închidere, iar expresia materială a deschiderii sunt liniile curbe. Este necesar să menţionăm că spirala are, totuşi, o nuanţă de închidere, însă nu o izolare faţă de exterior, ci mai degrabă o închidere a sinelui în sine, o închidere asemănătoare alienării.

 

Datorită interpretării artistice care are loc în mod inconştient în mintea oricărui om, la un nivel mai mult sau mai puţin complex, este recomandat ca mobilierul şi decoraţiunile alese pentru decorarea unor apartamente noi să aibă forme îmblânzite sau, măcar, să alterneze obiectele ascuţite cu cele cu linii curbe.  

 

Concluzia ce se poate desprinde este faptul că echilibrul compoziţional este cheia amenajărilor interioare de succes, iar acesta se regăseşte în fiecare detaliu!

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI