TIOR

Inchide iarna afara!

Cum îți amenajezi locuința pentru a fi cât mai călduroasă și a ține iarna la distanță? Cum alegi cele mai bune accesorii călduroase pentru casă? Care sunt cele mai eficiente măsuri împotriva frigului în ce privește amenajările interioare? 
 
Construiește sau improvizează un vestibul. 
 
Când deschizi ușa de la intrare, întotdeauna frigul va da năvală! Așa este el – nu se poate abține! Nu  este tocmai rentabil să instalezi un ventilator cu aer cald deasupra ușii, căci ar fi consumul și efortul prea mare, și, probabil, nu este nici cel mai estetic accesoriu. 
 
De aceea, recomandare a generală este construirea sau improvizarea unui vestibul: din geam, tâmplărie sau țesături, acest spațiu nu prea voluminos va păzi parțial restul casei de temperatura exterioară. 
 
Instalează draperii în locul ușilor pentru camerele nedecomandate. 
 
Cea mai eficientă este încălzirea individuală a camerelor. De aceea, cel mai bine este ca fiecare să aibă o ușă proprie, eventual una din lemn sau pal. Totuși, dacă acestea nu sunt pe placul tău din punct de vedere estetic, atunci optează pentru o cortină din material gros care să acopere locul unde ar trebui să fie ușa de sus și până la podea. 
 
Desigur, izolarea termică (și nici cea fonică) nu va fi la fel de eficientă, cortinele neputând decât să oprească eventualii curenți din casă, însă va fi în continuare estetic, plăcut, comod și nu foarte costisitor. 
 
Lasă soarele să intre pe fereastră. 
 
În zilele însorite, profită de puterea de încălzire a soarelui și de lumina sa naturală: dă perdelele la o parte și lasă razele soarelui să îți pătrundă în casă. Pe lângă faptul că va încălzi puțin atmosfera, îți va îmbunătăți, fără doar și poate, 
 
Când nu e soare, lasă obloanele. 
 
Mai ales dacă tâmplăria nu izolează perfect locuința de factorii externi, obloanele pot fi ajutoare considerabile: îți păzesc locuința de crivăț și alte vânturi reci, dar și de precipitații. În plus, astfel nu îți vor mai îngheța geamurile și, prin urmare, va ajunge mai puțin frig în căminul tău. 
 
Alege draperii groase pentru ferestre. 
 
Masele de aer circulă indiferent de ce îți dorești tu: aerul cald și cel rece se aleargă prin căminul tău până se va ajunge la un echilibru termic. Draperiile groase așezate la fiecare fereastră vor ajuta la încetinirea acestui proces, păstrând pentru mai mult timp căldura în interiorul pereților camerelor din locuința ta. 
 
Dacă stai la casă, protejează-ți locuința cu ajutorul vegetației. 
 
Dacă locuiești la casă, vântul de poate ataca din toate părțile. Totuși, chiar și așa, există măsuri de protecție: alege un gard viu pentru a-ți proteja grădina. În timp, va crește destul de înalt pentru a opri vânturile puternice și pentru a-ți proteja grădina și casa de vânturi puternice, dar și de efectele furtunilor și de viscol. 
 
Nu în ultimul rând, poți oricând să optezi pentru un godin sau pentru un șemineu: pe lângă căldura emanată, te vor încălzi puțin și pe dinăuntru, creând o atmosferă primitoare și confortabilă – o atmosferă de... "acasă". 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI