TIOR

Incercati si acasa: Decoratiuni cu personalitate

Cu siguranţă vă doriţi că locul pe care îl numiţi „acasă” să aibă un aer personal, nicidecum atmosfera unui magazin de mobilă. Imprimaţi-vă personalitatea în paleta cromatică aleasă, în tipul mobilei şi al accesoriilor şi, nu în ultimul rând, în orice alt obiect de decor.

 

Cel mai eficient mod de a crea o atmosferă plăcută, destinsă şi originală este crearea decoraţiunilor de interior cu propriile materiale şi proiectând modele legate de pasiunile fiecărui membru al familiei.

 

Nu trebuie să aveţi prea mult talent şi nici materiale pretenţioase, ci doar puţină dexteritate şi puţină imaginaţie (sau sursele potrivite de inspiraţie).

 

Suporturi din sticlă pentru lumânări

 

Decupaţi diferite forme (inimi, stele, omuleţi) din hârtie. Aveți grijă să nu deteriorați hârtia din care sunt decupate formele. Lipiţi forma decupată cu aracet sau superglue pe un borcan de 400 de grame, iar pe un altul lipiți hârtia din care aţi decupat forma iniţială. Înainte de a introduce lumânarea în suportul proaspăt creat, puteţi adăuga puţin nisip sau boabe de cafea. De asemenea, pentru un plus de originalitate, puteţi lipi peste hârtie puţin sclipici sau modele din sfoară.

 

Măsuţă de cafea multicoloră

 

Cu siguranţă vă vor rămâne câteva bucăţi de gresie şi faianţă după lucrările dintr-un apartament nou. Nu le aruncaţi! Le puteți folosi ca să personalizați o măsuţă de cafea. Daţi-le forma şi dimensiunile dorite şi lipiţi-le una lângă alta, folosind restul de adeziv întins ajutorul unei pensule de vopsea. Aplicaţi plăcile pe blatul mesei. Dacă mai rămân piese, puteţi continua pe muchiile blatului. Important este să lăsaţi picioarele mesei goale.

 

Colaj – Feţe de masă

 

Eşarfele şi baticele din copilărie au rămas prea mici? Acesta nu este motiv de supărare: le puteţi coase unele de altele astfel încât rezultatul să fie o faţă de masă unicat care să păstreze amintirile în familie. Aveţi grijă doar să potiviţi laturile eşarfelor pentru ca forma finală a feţei de masă să fie un pătrat sau un dreptunghi bine delimitat.

 

Rame foto unicat

 

Din orice obiect care are margini şi fundul plat creaţi rame foto, decupand fotografiile în formele şi dimensiunile necesare şi lipindu-le pe fundul vasului. Vă puteţi folosi de tăvi pentru tarte, de sertare solitare, capace de borcane sau chiar rame vechi, dar revopsite şi personalizate.

 

Ceas-Domino

 

Dacă aveţi un ceas pe care doriţi să îl sacrificaţi şi câteva piese de domino, atunci dispuneți de cele mai importante instrumente. Găsiţi şi o placă de polistiren sau de placaj lemnos (dacă doriţi, pe acestea le puteţi picta înainte de a lipi piesele de domino şi de a instala mecanismul ceasului), puţin lipici pentru piesele de domino şi modul potrivit pentru sistemul de prindere (pentru a fi pus în perete) şi treceţi la treabă!

 

Înarmaţi-vă  cu răbdare atunci când începeţi un astfel de proiect: nu sunt dificil de făcut, însă fiecare idee are nevoie de timp, de atenţie şi de energie pozitivă.

 

Surse foto: pinterest.com; retroboutique.ro

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI