Inca o idee: amenajarea casei de vacanta

16-05-2014 / Blog amenajari locuinte

Ştim că nu toată lumea se poate mândri cu faptul că are o casă de vacanţă, dar cine spune că nu putem visa la amenajarea unei case de vacanţă pe plajă? Aşadar, pentru cititorii noştri visători, dar şi pentru norocoşii care au şi o locuinţă de vacanţă pentru concediul din sezonul estival, am pregătit acest articol cu sugestii pentru amenajarea casei de pe plajă sau măcar a uneia amenajată în aşa fel încât să te simţi tot timpul în concediu.

 

Evită clişeele.

 

De obicei, casele de pe plajă sunt zugrăvite aproape în întregime în alb şi au foarte multe decoraţiuni cu scoici, pietre şi nisip. Ştii deja că ai o casă pe plajă, de ce să aduci plaja şi în interiorul casei?

 

Bine, dacă ţie îţi plac aceste idei... nu te putem opri noi să le pui în aplicare. Totuşi, te invităm să citeşti articolul până la final şi dacă, la urmă de tot, încă îţi doreşti scoici în casă, uite o idee simpatică şi uşor de realizat: nu expune o colecţie de scoici pe un raft oarecare, ci alege un bol din sticlă transparentă sau un acvariu... gol, în care să pui puţin nisip şi apoi să aranjezi frumos cele mai frumoase scoici şi pietrele sau alte astfel de elemente care au valoare sentimentală, fiind asociate cu diferite amintiri.

 

Alege paleta cromatică potrivită.

 

Am zis deja că nu suntem de acord cu o casă cu pereţi albi tâmplărie albă şi mobilier alb. Totuşi, albul nu poate lipsi cu desăvârşire din locuinţa ta – o casă de pe plajă trebuie să fie luminoasă şi să te inspire... să inspiri aerul sărat al mării.

 

Culorile recomandate sunt cele neutre (maro, bej, crem şi gri, cu variaţiunile lor), dar şi culori precum albastru şi verde, cu nuanţele lor. Desigur, poţi oricând să strecori şi nuanţele culorii preferate printre decoraţiuni, dacă această culoare preferată nu se regăseşte în cele enumerate deja.

 

Amenajează un loc pentru foc de tabără.

 

Da, este casă la plajă, la plajă mergi vara, când este cald şi aşa mai departe. Totuşi, dacă mergi în extrasezon la mare, ştii că nopţile pot fi chiar răcoroase. Şi ce poate fi mai potrivit şi mai plăcut decât să amenajezi într-un colţ al balconului sau, şi mai bine, într-un colţ al grădinii, un locşor pentru un foc de tabără cât de mic, în jurul căruia să vă strângeţi şi să beţi niţel vin, să mâncaţi o hamsie şi să cântaţi cântece haiduceşti la chitară şi voce?

 

Într-o cameră, alege paturi supraetajate.

 

De ce? Păi crezi tu că, dacă ai avea o casă la plajă, vei reuşi să mergi acolo de prea multe ori singur? Cel mai probabil este să fii tot timpul înconjurat(ă) de membri ai familiei sau de prieteni, iar fiecare trebuie să aibă unde să doarmă. Pentru a asigura cât mai multe spaţii de dormit, poţi ca într-o cameră să aşezi numai paturi supraetajate, aşa încât să puteţi dormi cu toţii împreună şi să mai staţi la o ultimă porţie de vorbă înainte de a adormi. Desigur, dormitoarele separate, pentru cupluri, nu trebuie să lipsească – amenajează minimum un dormitor matrimonial.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.