TIOR

Inca o camera

Cum poţi obţine o cameră în plus, o cameră nouă, fără a-ţi cumpăra o casă nouă? Îţi compartimentezi cumva spaţiul deja existent, în aşa fel încât să îţi creezi o nouă zonă. Şi ce dacă majoritatea oamenilor îşi sparg pereţii din casă pentru a obţine locuinţe open space sau camere mai mari? Fiecare face modificările necesare familiei sale şi stilului său de trai.

 

Dacă trebuie să fie mai ieftin...

 

S-ar putea să fie mai convenabil să construieşti un semi-pod decât să încerci să construieşti o mansardă sau un pod adevărat. De asemenea, această modificare este posibilă şi pentru cei care locuiesc la apartament, şi pentru cei care locuiesc la casă. Este un spaţiu unde te poţi retrage pentru a citi în linişte sau pentru puiul de somn de după-amiază.

 

Dacă trebuie să se autosusţină...

 

Poţi întotdeauna să construieşti structuri care să fie independente de restul casei. Aşa cum pentru copii poţi instala corturi micuţe pentru a le crea un spaţiu de joacă, tot aşa poţi instala pentru tine o cameră mai mică într-o cameră mai mare cu ajutorul unor paravane care nu au nevoie de lucrări de construcţie foarte complexe.

 

Dacă ai o locuinţă prea înaltă...

 

Dacă ai o locuinţă prea înaltă, aşa cum este fostul hambar din a treia imagine (da, locuinţa aceea care are un aer modern şi o eleganţă aparte), poţi construi un etaj interior sau te poţi folosi de spaţiul care odinioară era folosit pentru depozitarea fânului. Primul pas este distribuirea rolurilor fiecărei zone din noua locuinţă şi apoi vezi cum poţi compartimenta spaţiul acela imens.

 

Dacă îţi place ideea de amenajări verticale...

 

Atunci s-ar putea să îţi placă şi ideea de camere verticale. În camera copiilor vei alege, cel mai probabil paturi suprapuse, dar paturile suspendate nu sunt numai pentru copii. Paturile suspendate, instalate în partea superioară a unei încăperi pot fi culcuşuri foarte bune pentru siestă sau pentru lectură. Deasupra unei uşi şi între stâlpii de rezistenţă ai locuinţei poţi amenaja cel mai primitor colţ din casă.

 

Măsoară înălţimea locuinţei şi a fiecărei camere în parte.

 

Există foarte multe clădiri ale căror încăperi nu au aceeaşi înălţime. Prin urmare, trebuie să măsori înălţimea fiecărei camere, pe toate cele 4 laturi ale sale, pentru a vedea dacă îţi poţi amenaja undeva o cameră „superioară”. Poate vei avea loc numai pentru a instala un pat, poate va fi loc pentru o bibliotecă de vis sau poate vei avea loc pentru o cameră întreagă, pe care o vei putea folosi ca atelier, ca living, ca birou, ca dormitor sau cameră a copiilor. Acest lucru depinde de dimensiunile locuinţei şi de aspiraţiile locatarilor săi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI